Zelfverheerlijking – dienst van 6 februari

> De Nieuwe Kerk is weer open! Kom je ook? Scroll naar beneden of tik hier om je aan te melden (tot 15 uur op zaterdag).

> Vier de dienst mee via Kerkomroep.

Over de dienst

Zelfverheerlijking. Daar houden we niet van. Zeker niet over de rug van iemand die zich niet kan verweren. Maar wat Jezus zegt komt dicht in de buurt van zelfverheerlijking. ‘Deze ziekte van Lazarus loopt niet uit op de dood, maar op de eer van God, zodat de Zoon van God geëerd zal worden,’ horen we Jezus zeggen. Dit is de eerste dienst in een serie waarin uitgebreid stil gestaan wordt bij het verhaal van de opwekking van Lazarus. Lekker ongemakkelijk. Er valt niet aan te ontsnappen. Maar misschien steken we wel het meest op van verhalen die schuren.

We lezen Klaagliederen 3, 22 – 26, 31 – 32 en Johannes 11, 1 – 16. Cantor-organist is Mannes Hofsink. Voorganger is ds. Evert Jan Veldman.

De oppaszolder is open als er daarvoor aanmeldingen zijn (geef dit in het formulier s.v.p. aan). De kinderdienst blijft voorlopig digitaal, tot 20 februari.

Collectes

Om bij te dragen aan de collecte kunt u op de links hieronder tikken of gebruik maken van de opties die in de zondagsbrief zijn aangegeven.

De 1e collecte gaat naar boeren in Oeganda, onder het motto ‘Goed boeren in een lastig klimaat’

In het noorden van Oeganda is het niet makkelijk om voedsel te verbouwen. De regen valt steeds grilliger door de wereldwijde klimaatverandering. Soms is er droogte, soms staan de velden onder water. Samen met de Kerk van Oeganda steunt Kerk in Actie boerengezinnen in hun strijd om het dagelijks bestaan. Ze leren nieuwe landbouwtechnieken en bewaren hun oogst beter. Iedereen legt geld in en om de beurt kan iemand het hele bedrag gebruiken voor een grotere (landbouw)investering. Daarmee krijgen boerinnen en boeren de slagkracht om hun productie te verhogen. Ze maken energiezuinige ovens, planten bomen om erosie te voorkomen, leggen visvijvers aan en gaan bijen houden. Dat is goed voor mens èn natuur. Steunt u boerengezinnen in Noord-Oeganda via de collecte in de kerk, zodat ze droogte en overstromingen het hoofd kunnen bieden? Kijk voor meer informatie op: www.kerkinactie.nl/boerinoeganda.

De 2e collecte is bestemd voor het Stedelijk kerkenwerk

De 3e collecte gaat naar het wijkwerk van de Nieuwe Kerk

Maatregelen

De Nieuwe Kerk biedt met 1,5m afstand aan 120 mensen plaats. Volg alsjeblieft de aanwijzingen van de steward en ambtsdragers op. Denk aan het dragen van een mondneuskapje, in ieder geval wanneer je je verplaatst.

Mogelijkheid tot bijwonen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.