Wiens talenten? — dienst van 12 november

This content has been archived. It may no longer be relevant

Op deze zondag staat de gelijkenis van de talenten centraal. Een bekend verhaal, waarvan we de betekenis vaak wel helder denken te hebben: ‘God heeft ons talenten gegeven en die moeten we goed gebruiken, inzetten en vermeerderen.’ Maar wat nu als Jezus iets heel anders met deze gelijkenis bedoelde? Wat nu als juist de man die zijn talent in de aarde verbergt het voorbeeld is? Die vraagt wijst op de noodzaak van zowel een studie van de schrift als een zoektocht van de ziel. Wat zegt het Woord tegen ons vandaag? Wil het ons bemoedigen of misschien ook wel een kritische spiegel voorhouden? De lezingen zijn uit Jesaja 48, 17 – 21 en Matteüs 25, 14 – 30. 

In deze dienst vieren we samen de Maaltijd van de Heer. Zang en muziek worden begeleid door de cantorij van de Nieuwe Kerk onder leiding van Mannes Hofsink. Voorganger is ds. Tirtsa Liefting-van den Toren. 

Daarnaast wordt in deze dienst aandacht besteed aan het thema Kerken en Slavernij. Dit gebeurt aan de hand van de gelijknamige tentoonstelling die sinds woensdag in de Nieuwe Kerk te bezoeken is en met een terugblik op het programma ‘Kerken en Slavernij’ dat op zaterdagavond (Sint Martinus) in de Martinikerk plaatsvindt. 

Collectes

Eerste collecte: Voor jongeren in Libanon (via Kerk in Actie)

Tweede collecte: Stedelijk Kerkenwerk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.