Vrede voor dit huis! Dienst van 3 juli

‘Vrede voor dit huis!’ Dat is de wens waarmee de kerk de wereld ingestuurd wordt. Of is het meer dan een wens? Is het Gods werkelijkheid, die inbreekt in de wereld, waar mensen hun huis openstellen en waar de maaltijd gedeeld wordt met mensen zonder papieren en zonder een bankpas op zak? De lezingen zijn Jesaja 66, 10 – 14 (waarin in moederlijke termen over God gesproken wordt) en Lucas 10, 1 – 20, waarin na de twaalf discipelen nog eens tweeënzeventig leerlingen er op uitgezonden worden. Enkele reis de wereld in.

Het orgel wordt bespeeld door Jelte Hulzebos. Voorganger is ds. Evert Jan Veldman.

Na deze dienst houden we een gemeenteberaad. We denken samen na over wat commercie en de Nieuwe Kerk elkaar kunnen bieden. (Lees hier meer.)

Digitaal meevieren

Vier de dienst mee via Kerkomroep.

Collectes

Om bij te dragen aan de collecte kun je op de links hieronder tikken of gebruik maken van de opties die in de zondagsbrief zijn aangegeven.

De eerste collecte is voor onderwijs aan kansarme kinderen in India (via Kerk in Actie)

In India worden duizenden Dalit-kinderen gediscrimineerd en buitengesloten omdat ze niet bij een kaste horen. Samen met lokale partnerorganisaties wil Kerk in Actie deze kinderen helpen om uit de cirkel van armoede te komen en niet meer buitengesloten te worden.

Ze zijn voor en na schooltijd welkom in een Bala Bata, een speciale dorpsschool. Daar krijgen ze huiswerkbegeleiding en muziek-, dans- en sportlessen. Door deze liefde en aandacht ontdekken kinderen dat ze de moeite waard zijn.

De 2e collecte is voor het Stedelijk kerkenwerk

Deze collecte is om de vaste kosten van onze kerk te dekken.

De 3e collecte is voor ons eigen wijkwerk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.