Voortgang Digidiensten vanaf juni

Op maandagavond 25 mei heeft de kerkenraad digitaal vergaderd. Een belangrijk punt op de agenda was de manier waarop de Nieuwe Kerk omgaat met de aangekondigde versoepelingen in het beleid van de Rijksoverheid. De kerkenraad kiest hier voorzichtigheid. Ook na 1 juli en tot vermoedelijk 1 september zullen de Digidiensten met een kleine bezetting plaatsvinden. We zoeken het toegestane maximum van 100 personen dus niet op.

Ook de komende tijd zal de Digidienst primair gericht zijn op gemeenteleden thuis. Wel zullen vanaf juni meer leden van de kerkenraad bij de Digidiensten aanwezig zijn. Dit is ten eerste om weer alle ambten in de dienst aanwezig te laten zijn en ten tweede om ervaring op te doen met looproutes, schoonmaken, en andere praktische zaken die van belang zijn als we straks weer met meer mensen in de kerk zullen zijn. Hiervoor is ook een protocol opgesteld en in de vergadering besproken.

Thuis in de Nieuwe Kerk – in beeld

Als er genoeg vrijwilligers zijn voor het bedienen ervan zal de kerkenraad binnenkort overgaan tot de aanschaf van een camera om de Digidiensten ook in beeld uit te zenden. Dit sluit aan bij de wens van veel leden van de Nieuwe Kerk. Het wordt financieel mogelijk gemaakt vanuit fondsen van de Protestantse Gemeente Groningen. Wie het leuk vindt hieraan mee te werken kan contact opnemen met Alef Rutgers.

Het format van de Digidiensten zal de komende tijd constant blijven: een centrale overweging over tekst en actualiteit, omraamd door muziek en voorzang.

(Nachtelijke) kerkenraadsvergadering via Zoom

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.