Update maatregelen corona

Wat betekenen de aangescherpte maatregelen van 28 september voor de Nieuwe Kerk?

De vieringen van de afgelopen weken zijn volgens een goed en veilig protocol verlopen. Een groot voordeel voor ons is dat de Nieuwe Kerk een grote ruimte is: niet alleen is er veel ruimte om verspreid te zitten, er is ook veel lucht naar boven. Het kabinet heeft in het beraad met de kerken aangegeven dat het goed gaat in de kerken. Na overleg is het coronateam in opdracht van de kerkenraad daarom tot de conclusie gekomen dat we geen nieuw maximum kerkgangers in hoeven te stellen.

Als iedereen de anderhalve meter in acht blijft nemen, bij binnenkomst en verlaten van de kerk op de coördinatoren let, en na binnenkomst op zijn plaats blijft zitten, is de Nieuwe Kerk een veilige plek om te zijn. We blijven de richtlijnen van de PKN volgen. De coördinatoren zullen mond-neusmaskers dragen. We vragen ook iedereen de klaarstaande desinfectiegel te gebruiken. Gemeentezang wordt voorlopig niet terug ingevoerd. Zacht meespreken bij de liturgische antwoorden blijft mogelijk.

Komende zondag staat een cantatedienst gepland. Ook die zal door kunnen gaan. Hetzelfde geldt voor de bijeenkomsten op zaterdag en zondag rond het verhaal van Noach.

Voor vragen kunt u contact opnemen via coronateam@nieuwekerk.org.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.