Tijd voor Geestdrift – dienst op Pinksteren

Op de Eerste Pinksterdag staat natuurlijk het verhaal van de uitstorting van de Geest centraal. Maar ook het bijbelboek Ruth, waarvan we op deze zondag het tweede hoofdstuk, het verhaal van de oogst, lezen. Ruth, die als weduwe en buitenlandse woont in Bethlehem, mag delen in de oogst van het land. “Moge de Heer je rijkelijk belonen –  De Heer, de God van Israël, onder wiens vleugels je bent komen schuilen,” wordt haar aangezegd. In het evangelie zijn de joden in Jeruzalem bijeen ter gelegenheid van het oogstfeest, Sjawoe‘oth waarop later, zeven weken na het Paasfeest, de gave van de Wet gevierd werd, met alle vreugde en dankbaarheid die daarbij past. Dan manifesteert zich de Geest, met alle geestdrift en vurigheid. De oogst daarvan? Daarover gaat het in deze Pinksterdienst.

We lezen Ruth 2 en Handelingen 2, 1 – 11. De bijbelgedeelten worden, passend bij Pinksteren, door gemeenteleden in verschillende talen gelezen. De Cantorij zingt, onder leiding van Mannes Hofsink. Organist is Jelte Hulzebos, voorganger is ds. Ruth Peetoom.

Digitaal meevieren

Vier de dienst mee via Kerkomroep.

Collectes

Om bij te dragen aan de collecte kun je op de links hieronder tikken of gebruik maken van de opties die in de zondagsbrief zijn aangegeven.

In de eerste collecte verzamelen we geld voor voor mensen in Zuid-Afrika, in KwaZulu-Natal, die alle moed verloren waren

Vandaag vieren we Pinksteren: het feest waarin God ons Zijn Geest gaf. Hoe mooi en belangrijk is het om begeesterd te raken. Gods Geest kan ons helpen bergen te verzetten. Gods Geest geeft ons hoop. Pinksteren is een feest van hoop. Vandaag collecteren we via Kerk in Actie voor mensen in Zuid-Afrika, in KwaZulu-Natal, die alle moed verloren waren. Ze leven al generaties lang in armoede en weten soms niet hoe ze dit ooit kunnen doorbreken. Een Zuid-Afrikaanse organisatie weet hun wanhoop om te zetten in hoop en actie. Ze brengen mensen bij elkaar en gaan eerst samen de Bijbel lezen. Verhalen die hen inspireren en laten zien dat God mensen kracht geeft in moeilijke omstandigheden. Daarna leren ze hen hun grond te verbeteren en te bewerken, waardoor hun voedselopbrengst verhoogt. Ze leren kleine handeltjes op te zetten. En als ze zien dat hun leven erop vooruit gaat en dat goed samenwerken loont, raken ze begeesterd.

De 2e collecte is voor het wijkwerk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.