Thuis in de Nieuwe Kerk – Pinksteren!

> Vier de dienst mee via Kerkomroep.

> De dienst bijwonen? Tik hier om meer te lezen.

> Tik hier voor de Kinderdienst

Over de dienst

‘Want de Geest spreekt alle talen en doet ons elkaar verstaan’ zingt een bekend lied. Wat betekent dat in een tijd waarin we elkaar soms niet meer lijken te verstaan of langs elkaar heen dreigen te praten? We denken erover na aan de hand van twee lezingen uit Genesis 11, 1 – 19 en Handelingen 2, 1 – 24.

Tijdens deze dienst op het feest van de Geest zal Frank Bandringa worden bevestigd en Trudi Sikkema herbevestigd als diaken. Met veel dankbaarheid nemen we afscheid van Jan Haak, die zich in de afgelopen jaren als diaken voor de gemeente heeft ingezet.

Het orgel wordt bespeeld door Mannes Hofsink. Voorganger is ds. Tirtsa Liefting.

Foto: bewerkt naar Rosie Fraser via Unsplash

Goed om te weten: dienst terugkijken pas 2u na afloop

Na een live-uitzending wordt een dienst op Kerkomroep pas 2 uur na afloop klaargezet op de servers om te worden teruggekeken. Als u een ochtenddienst wilt terugkijken en stel, die duurt tot 10:30 uur, dan kunt u pas vanaf ongeveer 12:30 uur terecht. Terugluísteren kan wel meteen.

Collectes

Om bij te dragen aan de collecte kunt u op de links hieronder tikken of gebruik maken van de opties die in de zondagsbrief zijn aangegeven.

De 1e collecte is voor Kerk in Actie: Bijbelcompetitie stimuleert Bijbellezen in Egypte

Bijbels zijn in Egypte lang niet zo vanzelfsprekend als in Nederland. Veel christelijke gezinnen hebben geen geld om een Bijbel te kopen. Dankzij de jaarlijkse bijbelcompetitie lezen tienduizenden kinderen tóch bijbelverhalen. En hun familie doet mee!

Het Egyptisch Bijbelgenootschap organiseert elk jaar een bijbelcompetitie voor kinderen van 6 tot 12 jaar. De kinderen kunnen de vragen niet beantwoorden zonder de hoofdstukken te lezen en moesten daarbij hun ouder(s), broer of zus om hulp vragen. Zo gaat de hele familie aan de slag met de Bijbel.

De competitie wordt afgesloten met een groot festival op verschillende plekken in Egypte. Dat is een groot feest met cabaret en muziek en de kinderen krijgen allemaal een kleurplaat van een bijbelverhaal. Elke kerk komt er met een kindergroep naar toe voor een wedstrijd over wat de kinderen thuis hadden geleerd. De winnaars krijgen een prijs, bijvoorbeeld een geïllustreerde Bijbel. Ieder jaar staan er een of meer nieuwe bijbelboeken centraal in de competitie.

De 2e collecte besteden we aan het Stedelijk Kerkenwerk

Met de 2e collecte dragen we bij in de vaste kosten van onze kerk. Uit de zes wijkkerken in Groningen willen we zo elke maand € 3.000 inzamelen. Wij dragen daarmee bij aan de inzet van predikanten en kerkelijk werkers in onze wijkgemeenten Velen van u betalen al een vrijwillige bijdrage (Kerkbalans). Daar zijn we dankbaar voor. Uw gift in deze collecte is als aanvulling daarop meer dan welkom.


Mogelijkheid tot bijwonen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.