Thuis in de Nieuwe Kerk op 9 mei – Blijf in mijn liefde

> Vier de dienst mee via Kerkomroep.

> De dienst bijwonen? Meld je aan.

> Lees hier over de kinderdienst

Over de dienst

‘God is liefde,’ zeggen we. En daar is geen woord van gelogen. Maar welke belletjes gaan er rinkelen als we dat zeggen? Nou, dat het mooi is en zo. Dat het fijn is om in God te geloven. En dat het goed voelt. Allemaal niks mis mee, maar of dat ook de taal is die de Bijbel spreekt?

We lezen Leviticus 19, 33 – 34 en Johannes 15, 9 – 17. Voorzanger is Roele Kok. Het orgel wordt bespeeld door Stef Tuinstra. Voorganger is ds. Evert Jan Veldman.

Na deze dienst vindt een digitaal gemeenteberaad plaats.

Goed om te weten: dienst terugkijken pas 2u na afloop

De servers van Kerkomroep werken zó dat wanneer een kerk een dienst live uitzendt (en dat doen we), het vervolgens na afloop van de uitzending twee uur duurt voordat de dienst teruggekeken kan worden. Kerkomroep doet dit om voor maximale uitzendruimte te zorgen voor alle kerken.

Als u de afgelopen zondagen er helemaal klaar voor zat om de dienst net wat later terug te kijken, en tot uw teleurstelling de dienst niet beschikbaar was, dan is dit de verklaring.

Stel: een ochtenddienst duurt tot 10u30, dan is de dienst pas vanaf ongeveer 12u30 klaar om teruggekeken te worden. Terugluísteren kan wel meteen.

Collectes

Om bij te dragen aan de collecte kunt u op de links hieronder tikken of gebruik maken van de opties die in de zondagsbrief zijn aangegeven.

De 1e collecte: Kerk in Actie: Lichtpunten voor Syrische vluchtelingen
Van de miljoenen Syriërs die door de oorlog hun land zijn ontvlucht, zijn de meeste terechtgekomen in Libanon, Jordanië en Turkije. Zij hebben alles achter moeten laten en leven in grote armoede. Via een netwerk van kerken in deze regio ondersteunt Kerk in Actie vluchtelingen op verschillende manieren, onder andere met een opleiding of het opzetten van een eigen bedrijfje. Daardoor zijn ze minder afhankelijk van hulp en dat maakt hen sterker.

De 2e collecte: Stedelijk Kerkenwerk
Met deze collecte dragen we bij in de vaste kosten van onze kerk. Uit de zes wijkkerken in Groningen willen we zo elke maand € 3.000 inzamelen. Wij dragen daarmee bij aan de inzet van predikanten en kerkelijk werkers in onze wijkgemeenten Velen van u betalen al een vrijwillige bijdrage. Uw gift in deze collecte is als aanvulling daarop zeer welkom!

Mogelijkheid tot bijwonen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.