Thuis in de Nieuwe Kerk op 7 maart: zegt hij dat echt?

> Vier de dienst mee via Kerkomroep

> Klik hier voor de Kinderdienst

> Maak ook de gestreamde cantatedienst mee

Over de dienst

Jezus stapt van de weg
Hij loopt op een vijgenboom af daar.
Wat doet ie nou?
Hij zoekt tussen de bladeren
Alsof het juni is.


Hij zoekt en zoekt.‘Niemand zal ooit nog van jou vijgen eten!’
Zegt hij dat echt?

Dit is de derde dienst in een serie ‘Met Marcus onderweg’. In een wat andere vorm dat we gewend zijn. Maar dicht op de huid en open naar God. Muziek en woord, gebed en verbeelding. Het zijn ongewone tijden. Maar geldt dat ook niet van geloven – dat er niks gewoons aan is? Marcus 11, 12 – 25 is de inspiratiebron. Mannes Hofsink verzorgt de muziek met Linda Rijks als voorzanger. De regie van Marcus is van Jantine Landman-Zuur. Voorganger is ds. Tirtsa Liefting.

Collectes

Er zijn vandaag drie collectes. Klik op de links hieronder of zie de opties in de Orde van Dienst.

Eerste collecte: Kerk in Actie: Libanon: Theologisch onderwijs in het Midden-Oosten

Voor de kerk in het Midden-Oosten is Libanon een belangrijk land. Er wonen relatief gezien nog veel christenen. Christelijke instellingen in Libanon hebben vaak een regionale functie, zo ook Near East School of Theology (NEST). Dit opleidingsinstituut leidt predikanten op voor landen als Syrië, Armenië, Israël/Palestina en Libanon. Theoloog Wilbert van Saane werkt er namens Kerk in Actie als docent theologie en geeft lessen in systematische theologie en missiologie. Na hun studie keren de kersverse predikanten terug naar huis om hun eigen gemeente te leiden. Zo verspreidt Gods woord zich door heel het Midden-Oosten! Met de opbrengst van deze zendingscollecte steunt Kerk in Actie Willem van Saane en zijn predikanten in opleiding in Beiroet. Helpt u mee?

Tweede collecte: Stedelijk Kerkenwerk

Met de 2e collecte dragen we bij in de vaste kosten van onze kerk. Uit de zes wijkkerken in Groningen willen we zo elke maand € 3.000 inzamelen. Wij dragen daarmee bij aan het onderhoud van de kerkgebouwen. Uw gift in deze collecte is meer dan welkom.

Derde collecte: bestemd voor het Eigen Wijkwerk
Onder andere de jeugddiensten en de liturgieboekjes worden hieruit betaald. Van harte aanbevolen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.