Thuis in de Nieuwe Kerk op 7 februari: ‘Opzij, opzij, opzij’

> Vier de dienst mee via Kerkomroep

> Klik hier voor de kinderdienst.

Over de dienst

Er zit een enorme vaart in het Marcusevangelie. Een van de sleutelwoorden is ‘meteen’. Bij alles wat er moet, kan een mens zo maar opbranden. ‘We moeten rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan,’ zingt Herman van Veen. Ook van binnen moeten blijven kan een mens opbranden. De muren komen op je af. Waar is de ander? Waar blijf ik?

We lezen Marcus 1, 29 – 39 en herkennen onszelf in de schoonmoeder van Petrus. Wat is er met haar aan de hand? Te grazen genomen door het virus? Of…….?

Hannah Westerink wordt in deze dienst als predikant in opleiding verbonden aan de Nieuwe Kerk voor een periode van een jaar (wie is zij?). Het orgel wordt bespeeld door Jelte Hulzebos. Vooraf opgenomen voorzang is van Alina Rozeboom en Roele Kok. Voorganger is ds. Evert Jan Veldman.

Koffie

U bent na de dienst hartelijk welkom om bij te praten via Zoom, met of zonder uw eigen koffie. Het wachtwoord wordt bij aanvang van de dienst genoemd en weet u misschien ook nog. De link is https://zoom.us/j/93557857436; van 10:30-11:00 op zondag.

Collectes

Eerste collecte: Kerk in Actie: Bangladesh, Beter bestand tegen het water

Bangladesh is vaak in het nieuws vanwege overstromingen. Door de klimaatverandering zullen die helaas steeds vaker voorkomen. De overstromingen spoelen de oogst van de toch al zeer arme bevolking weg. Dit heeft direct gevolgen voor hun levensonderhoud. Kerk in Actie helpt de inwoners van Bangladesh na een ramp, maar ook bij hoe ze zich zo goed mogelijk op een overstroming kunnen voorbereiden. Dit kan bijvoorbeeld door gewassen te kiezen die beter bestand zijn tegen storm en regen. Van harte bij u aanbevolen!

Tweede collecte: Stedelijk Kerkenwerk

Met de 2e collecte dragen we bij in de vaste kosten van onze kerk. Uit de zes wijkkerken in Groningen willen we zo elke maand € 3.000 inzamelen. Wij dragen daarmee bij aan het onderhoud van de kerkgebouwen. Velen van u betalen al een vrijwillige bijdrage (Kerkbalans). Uw gift in deze collecte is als aanvulling daarop meer dan welkom.

One thought to “Thuis in de Nieuwe Kerk op 7 februari: ‘Opzij, opzij, opzij’”

  1. Hannah, welkom in de gemeente. Een vreemde kennismaking zo met een handjevol kerkleden.
    Het is jammer dat je onze gezichten niet hebt kunnen zien. Een aantal gemeenteleden zijn ook op facebook, jij ook zag ik. Je kunt facebook vriend van me worden, dan heb je in ieder geval een gezicht. Volgens mij zijn er maar twee Nelleke Boonstra’s en ik ben die met grijs haar 🙂 . En misschien kunnen meer gemeenteleden vriend van je worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.