Thuis in de Nieuwe Kerk op 6 december – Jij, wie ben jij?

> Beleef de dienst mee via kerkomroep.

Over de dienst

Hij heet ‘de Doper’ in alle drie de andere evangeliën. In dit evangelie is hij de voorloper. Johannes wijst van zich af naar die ene die er aan zit te komen. Johannes is Advent. Hoe meer hij wijst op die ene, hoe meer profiel hij zelf krijgt.  ‘Jij, wie ben jij?’ Heb je wel eens overwogen om als antwoord te geven: ‘Ik ben van Christus’? Ja, dûh!

De lezingen zijn Jesaja 40, 1 – 11 en Johannes 1, 19 – 28. Het orgel wordt bespeeld door Jelte Hulzebos. De voorzang komt van Linda Rijks. Voorganger is ds. Evert Jan Veldman. Het is een gezamenlijke dienst met het oecumenisch dovenpastoraat.

Collectes

Om bij te dragen aan de collecte kunt u gebruik maken van de manieren die in de orde van dienst genoemd zijn, of u klikt direct op de links hieronder.

De 1e collecte: Kinderen betrekken bij diaconaat in Nederland
Ieder kind heeft recht op genoeg eten om gezond te blijven, op onderwijs om iets van het leven te kunnen maken en op een liefdevolle opvoeding. Helaas zijn er wereldwijd miljoenen kinderen die in een onveilige situatie leven. Kerk in Actie wil er voor deze kinderen zijn en kinderen in Nederland daarbij betrekken. Dat doen we met Kids in Actie. Bij Kids in Actie speelt Rainbow, de duif, een centrale rol. Rainbow vliegt de wereld over en komt terug met verhalen van kinderen ver weg. Bij deze verhalen ontwikkelt Kerk in Actie creatieve ideeën en materialen voor plaatselijke kerken om kinderen te betrekken bij diaconaat. Collecteer mee om kinderen al op jonge leeftijd enthousiast te maken voor (wereld)diaconaat.

De 2e collecte besteden we aan het Stedelijk Kerkenwerk
Met deze collecte dragen we bij in de vaste kosten van onze kerk. Uit de zes wijkkerken in Groningen willen we zo elke maand € 3.000 inzamelen. Wij dragen daarmee bij aan de kosten van verwarming en verlichting van de kerkgebouwen. Uw gift in deze collecte is zeer welkom.

De 3e collecte is bestemd voor het Eigen Wijkwerk.
Hierbij kunt u denken aan o.a. kosten voor de kinderdienst, administratiekosten en kosten voor het wekelijkse liturgieboekje.

Aanmelden

[De aanmelding is nu gesloten. U hoort van de ouderling van dienst of u fysiek kunt komen. (Let op uw spambox.)]

Er is ruimte voor dertig kerkgangers. Na het sluiten van de aanmelding (zaterdag om 12u) zullen we, als er meer aanmeldingen zijn, er rekening mee houden of u al in de voorbije weken in de gelegenheid was om de diensten mee te maken. U hoeft vanuit die reden dus niet zelf terughoudend te zijn. Het maximum is overigens exclusief medewerkenden en kinderen. U krijgt zaterdagmiddag bevestiging.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.