Thuis in de Nieuwe Kerk op 4 juli

> Vier de dienst mee via Kerkomroep.

> De dienst bijwonen? Scroll naar beneden of tik hier om u aan te melden (tot 15 uur op zaterdag).

> De Kinderdienst sluit het jaar af in het Noorderplantsoen (lees het hier).

Over de dienst

‘Je mag een geitenbokje niet koken in de melk van zijn moeder’ (Exodus 23, 19b). Er zijn grenzen. Sommige dingen doe je gewoon niet. Aan de hand van dit gebod in de Thora en het verhaal van de Ark uit die zelfde Thora, zoeken we naar de verhouding tussen mens en dier. In zijn afstudeerproject stelt Christiaan Schoonenberg de vraag of het begrip gemeenschap ook uitgebreid kan worden naar de dieren. Hoe verhouden wij ons bijvoorbeeld tot de dwergvleermuizen die van tijd tot tijd net als wij de Nieuwe Kerk bewonen? Christiaan is én gemeentelid van de Nieuwe Kerk én predikant in opleiding.

In deze dienst nemen Eefke Smeenk, Teun Blom, Fyleine Piers en Jitske Visser afscheid van de Kinderdienst. Zij gaan na de zomer naar het voortgezet onderwijs.

Voorgangers zijn Christiaan Schoonenberg en ds. Evert Jan Veldman. Het orgel wordt bespeeld door Jelte Hulzebos. Voorzanger is Alina Rozeboom of Roele Kok.

De oppaszolder is open als er daarvoor aanmeldingen zijn (geef dit in het formulier s.v.p. aan).

Collectes

Om bij te dragen aan de collecte kunt u op de links hieronder tikken of gebruik maken van de opties die in de zondagsbrief zijn aangegeven.

De 1e collecte is voor Actie Vakantietas:

Je zult maar elke zomer je klasgenootjes op vakantie zien gaan, terwijl jouw ouders geen geld hebben om eropuit te trekken. Wat duurt een zomervakantie dan lang! Een vrolijke rugzak vol speelgoed, toegangskaartjes of een tegoedbon voor een ijsje is voor kinderen uit kwetsbare gezinnen extra welkom. Elke zomer deelt een groot aantal protestantse gemeenten deze rugzakjes uit aan kinderen in hun omgeving. Actie Vakantietas is een van de projecten waarmee Kerk in Actie kinderen in armoede helpt.

De 2e collecte gaat naar het Stedelijk Kerkenwerk:

Met de 2e collecte dragen we bij in de vaste kosten van onze kerk. Uit de vijf wijkkerken in Groningen willen we zo elke maand € 3.000 inzamelen. Wij dragen daarmee bij aan de kosten van de landelijke organisatie van de Protestantse Kerk. Velen van u betalen al een vrijwillige bijdrage (Kerkbalans). Daar zijn we dankbaar voor. Uw gift in deze collecte is als aanvulling daarop meer dan welkom.

De 3e collecte is voor het eigen wijkwerk

Uit onder andere deze collecte worden de kinderoppas, projecten in en rond de kerk en ook de liturgieboekjes bekostigd. Alle collectes worden van harte aanbevolen!


Mogelijkheid tot bijwonen (tot zaterdag 15 uur)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.