Thuis in de Nieuwe Kerk op 31 januari: ‘Kennis die opblaast, liefde die opbouwt’

> Vier de dienst mee via Kerkomroep

> Klik hier voor de Kinderdienst

Over de dienst

De lezingen deze zondag komen uit 1 Korintiërs 8, 1 – 13, waar we zien dat kennis en vrijheid nooit op zich zelf kunnen staan, en uit Markus 1, 21 – 18, waar we Jezus horen spreken met gezag. Wat onderscheidde zijn spreken?

Tijdens deze digidienst nemen we afscheid van Désirée Bosch, Josha Veger en Tjitske Rutgers als ouderling. Lida Duzink wordt herbevestigd als diaken. Nienke Verheij, die Désirée als scriba opvolgt, zal op een later tijdstip worden bevestigd, wanneer de coronasituatie het weer toelaat.

De muzikale leiding van deze digidienst is in handen van cantor-organist Mannes Hofsink. Voorzang met pianospel komt van Alina Rozenboom en Roele Kok; dit is vooraf opgenomen. Voorganger is ds. Tirtsa Liefting.

Koffie

We gaan weer online koffiedrinken na de dienst. Kom erbij! Met een beetje geluk kunnen we de vertrekkende ouderlingen uitzwaaien. Het wachtwoord wordt bij aanvang van de dienst genoemd en weet u misschien ook nog. De link is https://zoom.us/j/98162510269; van 10:30-11:00 op zondag.

Collectes

1e ZWO: Pakistan: Help verstandelijke beperkte kinderen

Via Kerk in Actie steunt onze gemeente het werk voor verstandelijk beperkte kinderen in Pakistan. De organisatie NOAD wil de levensomstandigheden van kinderen met een verstandelijke beperking verbeteren. In de kleine, arme plattelandsdorpen in Pakistan is nagenoeg geen zorg voor deze kinderen. Ze worden verborgen gehouden. De ouders weten niet goed hoe ze om moeten gaan met verstandelijk beperkte kinderen en schamen zich ervoor. Of ze zien het zelfs als een straf van God. Met uw gift krijgen de ouders ondersteuning om hun kinderen de zorg, liefde en aandacht te geven die broodnodig is. Door hulp bij onderwijs en medische zorg, gaan de kinderen weer deel uitmaken van de samenleving. De kinderen ontwikkelen zich beter en komen tot bloei. Kinderen van God, die gezien mogen worden.

Tweede collecte: Protestantse Kerk Nederland: Jong Protestant

Hoe houd je jongeren betrokken bij de kerk en bij het geloof? Dat kan bijvoorbeeld met het spel Sirkelslag van Jong Protestant, de jeugdwerkorganisatie van de Protestantse Kerk. Tijdens Sirkelslag spelen jeugdgroepen uit heel Nederland op hun eigen locatie een interactief spel. Ze strijden tegen groepen in andere plaatsen — met wie ze online in verbinding staan — om de hoogste score. Bij Sirkelslag staat altijd een bijbelverhaal centraal. Op een ongedwongen manier zijn jongeren zo bezig met geloofsonderwerpen. Dit jaar zou Sirkelslag aankomende vrijdag, 5 februari gehouden worden. Deze is nu verplaatst naar vrijdag 28 mei. Wel is er nog een ‘lite’ versie: https://jongprotestant.protestantsekerk.nl/themas/sirkelslag-young/

One thought to “Thuis in de Nieuwe Kerk op 31 januari: ‘Kennis die opblaast, liefde die opbouwt’”

  1. Het was bijzonder alleen te luisteren. Pianomuziek afgewisseld met orgelmuziek. Slotlied in elkaar over lopend, dat was heel mooi. Pittige bijbelteksten. Het slotwoord van zowel de nieuwe voorzitter en de oude, Josja, gaven een doorkijkje van de gemeente ( kerkenraad) die ik nog niet ken, fijn om te horen. (door de Coronatijd. ( Nieuw lid, reeds 9 maanden))

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.