Thuis in de Nieuwe Kerk op 30 mei – het feest van de Heilige Drie-eenheid

> Vier de dienst mee via Kerkomroep.

> Tik hier voor de Kinderdienst

> De dienst bijwonen? Tik hier om meer te lezen.

Over de dienst

De eerste zondag na Pinksteren eert de Heilige Drie-eenheid: het grote geheim van Vader, Zoon en Geest. God is niet 1. God is eenvoudig liefde. God is gemeenschap, die ons daarbij betrekken wil. Op deze zondag lezen we traditiegetrouw over de ontmoeting tussen Jezus en Nikodemus in de nacht. Het is een moeizaam gesprek. Nikodemus weet te veel. Dat is zijn probleem.

Mannes Hofsink is cantor-organist. Alina Rozeboom verzorgt de voorzang. Voorganger is ds. Evert Jan Veldman.

Goed om te weten: dienst terugkijken pas 2u na afloop

Na een live-uitzending wordt een dienst op Kerkomroep pas 2 uur na afloop klaargezet op de servers om te worden teruggekeken. Als u een ochtenddienst wilt terugkijken en stel, die duurt tot 10:30 uur, dan kunt u pas vanaf ongeveer 12:30 uur terecht. Terugluísteren kan wel meteen.

Collectes

Om bij te dragen aan de collecte kunt u op de links hieronder tikken of gebruik maken van de opties die in de zondagsbrief zijn aangegeven.

De 1e collecte: Noodhulp – Coronacrisis in India

De coronaramp laat de verwoestende gevolgen van corona zien en maakt duidelijk dat snel vaccineren van levensbelang is. Samen met kerken wereldwijd staat Kerk in Actie al langer op tegen corona. We slaan vanaf 12 mei 2021 als samenwerkende hulporganisaties de handen ineen met de Giro555-actie ‘Samen in actie tegen corona’. Allereerst voor India maar ook voor omringende landen. Laten we er voor zorgen dat iedereen, op tijd beschermd is tegen corona, ook mensen in kwetsbare landen. De opbrengst van deze collecte wordt verdubbeld door de Diaconie van de Protestantse Gemeente Groningen.

De 2e collecte: Jong Protestant (JOP)

Jongeren en diaconaat, dat is een mooie combinatie! Met Jong in Actie, een samenwerkingsproject van Jong Protestant en Kerk in Actie, maken jongeren kennis met een diaconaal project en gaan ze ook diaconaal aan de slag. Deze activiteiten zijn onderdeel van een groter programma dat door Jong Protestant en Kerk in Actie is ontwikkeld.

Mogelijkheid tot bijwonen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.