Thuis in de Nieuwe Kerk op 3 januari – Een tsunami van vreemdelingen

> Beleef mee via Kerkomroep.

Een gelukkig 2021!

De eerste zondag van januari is voor de wijzen uit het Oosten. Het volksverhaal houdt het op drie. Dat is wel zo veilig. Drie is te overzien. Maar de Joods-Christelijke traditie waarmee Wilders zo graag schermt noemt geen getal. Zijn ze niet te tellen, dat vreemde volk dat op de stoep staat? ‘Een macht volkeren, ze komen tot jou!,’ zegt de profeet Jesaja (60 vers 5) Wat komen ze doen? Je voelt de onrust. Pas op met het plaatsen van de wijzen in de Kerststal. Ze nemen de boel zo maar over. De lezingen zijn Jesaja 60, 1 – 6 en Matteüs 2, 1 – 12.

Linda Rijks, Marieke van der Wal en Martien Zijlstra zijn de voorzangers. Mannes Hofsink is cantor-organist. Voorganger is ds. Evert Jan Veldman.

Collectes

Eerste collecte: Voedselbank Groningen
De Voedselbank Stad Groningen zamelt levensmiddelen in en stelt deze gratis ter beschikking aan huishoudens die onvoldoende in hun levensbehoefte kunnen voorzien. Beoogd doel van de Voedselbank Stad Groningen is om voedsel te verstrekken aan ruim 600 gezinnen, in de stad Groningen. Verder geeft dit voldoening voor ruim 100 vrijwilligers, waaronder ook scholieren die een maatschappelijke stage bij de voedselbank lopen. Het leert hen op een betere manier om te gaan met voedsel en opent hen de ogen voor armoede.

Tweede collecte: Wijkwerk
Met deze collecte worden in iedere wijkgemeente eigen, verschillende doelen bekostigd. Te denken valt aan wijkavonden, liturgieën, jeugdactiviteiten, sommige bijzondere kerkdiensten of vieringen, of zelfs aan administratiekosten.

One thought to “Thuis in de Nieuwe Kerk op 3 januari – Een tsunami van vreemdelingen”

  1. Fijn weer met jullie in de kerk te zijn, digitaal. Jullie licht schijnt in onze huizen.
    Evert Jan we konden nog net horen dat je het vreselijk vindt in een lege kerk te….
    Nou, gelukkig waren we erbij.
    Jammer dat niet meer mensen dat even melden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.