Thuis in de Nieuwe Kerk op 28 februari: Alsof het doodgewoon is

> Vier de dienst mee via Kerkomroep

Over de dienst

Maria knoopt het ezeltje los
‘Hé mafkezen, lukt het een beetje?’
Ik kijk de man aan
Alsof het doodgewoon is.
De Heer heeft het nodig.
Vanavond is hij weer terug.
De man knikt.
Het ezeltje gaat met ons mee
Alsof het doodgewoon is.

Dit is de tweede dienst in een serie ‘Met Marcus onderweg’. In een wat andere vorm dan we gewend zijn. Maar dicht op de huid en open naar God. Muziek en woord, gebed en verbeelding. Het zijn ongewone tijden. Maar geldt dat ook niet van geloven – dat er niks gewoons aan is? Marcus 11, 1 – 11 is de inspiratiebron. Kees van den Ende vertolkt Marcus. Mohamed Yusuf Boss danst. Mannes Hofsink verzorgt de muziek en Marieke van der Wal de voorzang. Voorganger is ds. Evert Jan Veldman.

Mohamed Yusuf Boss verbeeldt de reis met Marcus

Collectes

Eerste collecte: Wijkdiaconie – Bianca Couture

Vanaf september 2020 is Bianca couture ons gezamenlijk diaconaal project. Bianca Couture is in 2006 gestart door Denise als een project van de Association Nabasnoogo in Burkina Faso. Denise helpt kwetsbare meisjes en vrouwen een beter bestaan op te bouwen door hen op te vangen in haar naaischool. Dankzij de enorme motivatie en inzet van Denise heeft de naaischool zich ontwikkeld tot een zelfstandig project.

Door corona zijn de activiteiten om geld bijeen te krijgen beperkt. Wat voor activiteiten we in 2021 gaan opzetten hangt van veel factoren af. We proberen op een leuke, creatieve en veilige manier toch iets te realiseren. We zullen Bianca couture blijven steunen tot in ieder geval juni 2022.

Tweede collecte: Protestantse Kerk: Missionair werk

In Nederland gaan er steeds minder mensen naar de kerk. Maar dat betekent niet dat er geen behoefte is aan zingeving. Kerken spelen hierop in met alternatieve vormen van kerk zijn. Hier delen ze het evangelie op een manier die aansluit bij waar mensen naar op zoek zijn. De Protestantse Kerk in Nederland ondersteunt deze pioniersplekken. Ze staan altijd in verbinding met een bestaande gemeente, want ‘oude’ en nieuwe kerken hebben elkaar nodig. Sinds 2008 zijn er zo’n 160 pioniersplekken ontstaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.