Thuis in de Nieuwe Kerk op 27 juni

> Vier de dienst mee via Kerkomroep.

> De dienst bijwonen? Tik hier om meer te lezen.

> Tik hier voor de Kinderdienst

Over de dienst

Tijdens deze dienst lezen we verder uit het evangelie van Johannes, over de genezing in Kana (Johannes 4: 43-54). In tweede lezing uit Handelingen 9: 36-43 horen we over Tabitha die weer levend wordt. Voorganger is ds. Tirtsa Liefting. Mannes Hofsink is cantor-organist.

Een positieve toon ook in wat er alles weer kan! We gaan naar het maximum mensen dat met 1,5m in de Nieuwe Kerk past: honderd beneden en honderdvijftig met de balkons erbij. Na het voorzichtige begin afgelopen twee weken kunnen we nu de gemeentezang weer steeds meer laten klinken. En als het deze zondag mooi weer is, dan drinken we samen buiten koffie!

De oppaszolder is open als er daarvoor aanmeldingen zijn (geef dit in het formulier s.v.p. aan).

Als u de dienst digitaal meemaakt kunt u hem live volgen en ook meteen na afloop terugkijken.

Groningenzondag

Het Platform Kerk en Aardbeving vraagt elk jaar extra aandacht voor de aardbevingsproblematiek door een Groningenzondag te organiseren. Dit jaar op 27 juni, vandaag.

Collectes

Om bij te dragen aan de collecte kunt u op de links hieronder tikken of gebruik maken van de opties die in de zondagsbrief zijn aangegeven.

De 1e collecte is voor de Open Hof

De Open Hof is een huis in de binnenstad van Groningen waar mensen die buiten de samenleving staan terecht kunnen. Een huiskamer waar ruimte is voor een gesprek, een kopje koffie, een broodmaaltijd en een luisterend oor. Een huis dat een veilige plek is voor dak- en thuislozen, drugsgebruikers, prostituees, alcohol- en andere verslaafden, psychisch kwetsbaren en illegalen. Het oecumenisch, diaconaal en pastoraal centrum wordt in stand gehouden door verschillende kerken en ook door de gemeente Groningen. Ondanks dat veel werk door vrijwilligers wordt gedaan, is uw financiële steun ook van harte welkom!

De 2e collecte heeft het Stedelijk Kerkenwerk als bestemming

Met de 2e collecte dragen we bij in de vaste kosten van onze kerk. Uit de vijf wijkkerken in Groningen willen we zo elke maand € 3.000 inzamelen. Wij dragen daarmee bij aan de kosten van de landelijke organisatie van de Protestantse Kerk. Velen van u betalen al een vrijwillige bijdrage (Kerkbalans). Daar zijn we dankbaar voor. Uw gift in deze collecte is als aanvulling daarop meer dan welkom.

Mogelijkheid tot bijwonen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.