Thuis in de Nieuwe Kerk op 25 april – ‘Mijn God, mijn herder zorgt voor mij’

> Vier de dienst mee via Kerkomroep. (En lees deze info als u wilt terugkijken.)

> Tik hier voor de kinderdienst

> De dienst bijwonen? Tik hier om meer te lezen.

Over de dienst

‘Mijn God, mijn herder zorgt voor mij’. Dat hardop zeggen is lastig. Je bent geen kind meer. Je hebt de ander niet eens nodig om te zeggen: ‘O ja? Word eens volwassen.’ Voor een ander het kan zeggen, heb jij het al lang tegen jezelf gezegd. De lezingen zijn Ezechiël 34, 1 – 10 en Johannes 10, 11 – 18.

Mannes Hofsink is cantor-organist. Alina Rozeboom is de voorzanger. Voorganger is ds. Evert Jan Veldman.

Goed om te weten: dienst terugkijken pas 2u na afloop

De servers van Kerkomroep werken zó dat wanneer een kerk een dienst live uitzendt (en dat doen we), het vervolgens na afloop van de uitzending twee uur duurt voordat de dienst teruggekeken kan worden. Kerkomroep doet dit om voor maximale uitzendruimte te zorgen voor alle kerken. Als u de afgelopen zondagen er helemaal klaar voor zat om de dienst net wat later terug te kijken, en tot uw teleurstelling de dienst niet beschikbaar was, dan is dit de verklaring. Stel: een ochtenddienst duurt tot 10u30, dan is de dienst pas vanaf ongeveer 12u30 klaar om teruggekeken te worden. Terugluísteren kan wel meteen.

Collectes

Om bij te dragen aan de collecte kunt u op de links hieronder tikken of gebruik maken van de opties die in de zondagsbrief zijn aangegeven.

Eerste collecte: Vrolijkheid in asielzoekerscentra
Een op de drie vluchtelingen die naar Nederland komen, is jonger dan 18 jaar. Ze hebben vaak nare ervaringen achter de rug en hun bestaan in Nederland is meestal ook onzeker. Met steun van Kerk in Actie organiseert stichting De Vrolijkheid creatieve activiteiten voor kinderen en jongeren in asielzoekerscentra. Door bijvoorbeeld muziek, dans, theater, film en fotografie wil De Vrolijkheid de talenten van de jonge bewoners van asielzoekerscentra tot bloei laten komen en hun veerkracht versterken. Meer informatie kunt u vinden op: www.kerkinactie.nl/vrolijkheid

Tweede collecte: Stedelijk Kerkenwerk
Met de 2e collecte dragen we bij in de vaste kosten van onze kerk. Uit de zes wijkkerken in Groningen willen we zo elke maand € 3.000 inzamelen. Wij dragen daarmee bij aan de inzet van predikanten en kerkelijk werkers in onze wijkgemeenten Velen van u betalen al een vrijwillige bijdrage (Kerkbalans). Daar zijn we dankbaar voor. Uw gift in deze collecte is als aanvulling daarop meer dan welkom.

Mogelijkheid tot bijwonen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.