Thuis in de Nieuwe Kerk op 24 januari: De visser ging uit vissen

> Vier de dienst mee via Kerkomroep

> Zie dit bericht voor de Kinderdienst

Over de dienst

‘De visser ging uit vissen’ (Lied 532) is een lied dat hoort bij deze zondag. In deze gezamenlijke dienst met de Fontein lezen we over de roeping door Jezus van Simon en Andreas, van Jacobus en Johannes. Alle vier vissers. ‘Kom, volg mij! Ik zal van jullie vissers van mensen maken.’ (Marcus 1, 17). Jezus roept en ze gaan. Het blijft schuren. Geen ethische overwegingen, geen verstandig beraad. Alleen maar de roep en het gaan. Hoe aantrekkelijk is het om vissers van mensen te worden? En hoe fijn is het om opgevist te worden? Niet dus. Lees Amos 4, 1 – 2 naast Marcus 1, 14 – 20.

De muzikale begeleiding van deze digidienst is in handen van cantor-organist Mannes Hofsink met Anki Esenkbrink als voorzanger. Voorganger is ds. Evert Jan Veldman.

Koffie

We gaan weer online koffiedrinken na de dienst. Kom erbij! Het wachtwoord wordt bij aanvang van de dienst genoemd en weet u misschien ook nog. De link is https://zoom.us/j/95700439043; van 10:30-11:00 op zondag.

Collectes

Eerste collecte: Wijkdiaconie

Bestemd voor het nieuwe project van de diaconie Nieuwe Kerk, Het Overweeghuis. Vrouwen die in de prostitutie vastlopen zijn welkom in het Overweeghuis. Zij zijn een huis in Groningen waar vrouwen rust en veiligheid wordt geboden. De vrouwen kunnen zich op hun toekomst bezinnen in een drempelloze, kleinschalige en kortdurende opvang waar vrouwen zonder voorwaarden kunnen verblijven.

Tweede collecte: Protestantse Kerk Nederland: Missionair Werk

Een inloophuis waar iedereen uit het dorp welkom is. Een moestuin voor de hele buurt. Een mobiel koffietentje voor mensen die een praatje willen. Kerken zijn creatief in het zoeken naar verbinding met hun omgeving. Op allerlei manieren zijn ze van betekenis voor hun dorp of stad en laten ze zien dat het evangelie goed nieuws is voor álle mensen. De Protestantse Kerk in Nederland ondersteunt missionair-diaconale initiatieven van gemeenten, want zo zijn we een kerk van betekenis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.