Thuis in de Nieuwe Kerk op 22 augustus: ‘Ik ben het brood dat leven geeft’

> Vier de dienst mee via Kerkomroep.

> De dienst bijwonen? Scroll naar beneden of tik hier om u aan te melden (tot 15 uur op zaterdag).

Over de dienst

Na de serie zomerdiensten pakken we de draad weer op van het Johannesevangelie. Tot Advent maken we nader kennis met dit evangelie. Johannes geeft ons een dieper inzicht in de betekenis van het avondmaal of de eucharistie. Te vaak is het avondmaal geworden tot een rituele maaltijd voor ‘binnenkerkelijken’. Te weinig als een maaltijd waarin het koningschap van God inbreekt in deze wereld en waarin we uitgenodigd worden om het delen tot norm te maken.

We lezen Johannes 6, 41 – 59. Mannes Hofsink is de cantor-organist. Voorganger is ds. Evert Jan Veldman.

De oppaszolder is open als er daarvoor aanmeldingen zijn (geef dit in het formulier s.v.p. aan).

Collectes

Om bij te dragen aan de collecte kunt u op de links hieronder tikken of gebruik maken van de opties die in de zondagsbrief zijn aangegeven.

De 1e collecte is voor Stichting Leergeld Groningen:

Stichting Leergeld Groningen ondersteunt schoolgaande kinderen van ouders met lage inkomens. Wij proberen te voorkomen dat kinderen die in een armoedesituatie leven in een sociaal isolement terechtkomen. Leergeld Groningen ondersteunt door financiële hulp te verstrekken en/of door te bemiddelen/door te verwijzen waar noodzakelijk is. De vrijwilligers (onze intermediairs) kijken eerst samen met de aanvragers of al gebruik is gemaakt van andere voorzieningen.

De 2e collecte is voor het Stedelijk kerkenwerk:
Met deze collecte dragen we bij in de vaste kosten van onze kerk. Uw gift in deze collecte is meer dan welkom.

De 3e collecte is voor noodhulp aan Haïti

Het land Haïti is voor de zoveelste keer getroffen door een zeer zware aardbeving. Wat de verschrikkelijke gevolgen zijn hebben we via beelden op de tv kunnen zien. Meer dan 14.000 gezinnen zijn dakloos. Daarnaast heeft een tropische storm met veel regen het land bereikt die herstel en zoekwerkzaamheden extra bemoeilijkt.

Uw gift wordt ingezet voor noodhulp via het netwerk van Kerk in Actie. Het Groningse College van Diakenen verdubbelt het ingezamelde bedrag. Helpt u mee? Klik op de link hierboven of maak uw bedrag over op bankrekeningnummer NL61 INGB 0007 397015 van de Wijkdiaconie NK onder vermelding van: HAÏTI.


Mogelijkheid tot bijwonen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.