Thuis in de Nieuwe Kerk op 21 maart: Bijbelgeleerden, de keizer en een arme weduwe

> Vier de dienst mee via Kerkomroep

> Tik hier voor de Kinderdienst

Over de dienst

De vijfde zondag in de 40dagentijd en de vijfde dienst in de serie ‘Met Marcus onderweg’. In een wat andere vorm dan we gewend zijn. Maar dicht op de huid en open naar God. Muziek en woord, gebed en verbeelding. Het zijn ongewone tijden. Maar geldt dat ook niet van geloven – dat er niks gewoons aan is? 

Marcus 12, 13 – 17, 28 – 34 en 41 – 44 is deze zondag de inspiratiebron. Mannes Hofsink verzorgt de muziek met Marieke van der Wal als voorzanger. Erwin Landman belichaamt Marcus. Marloes de Bie deelt inzichten over innovatie rond maatschappelijke vraagstukken. Voorganger is ds. Tirtsa Liefting.

Collectes

Om bij te dragen aan de collecte kunt u op de links hieronder tikken of gebruik maken van de opties die in de zondagsbrief zijn aangegeven.

Eerste collecte: Kerk in Actie — Indonesië: Een beter inkomen voor Javaanse boeren

Op het Indonesische eiland Java wonen veel boerengezinnen die nauwelijks kunnen rondkomen. Met steun van Kerk in Actie helpt de kerk boeren en boerinnen om een coöperatie op te zetten. Hierdoor zijn ze minder afhankelijk van tussenhandelaren en krijgen ze een hogere prijs voor hun producten. Met het verdiende geld kunnen ze vervolgens weer betere landbouwmaterialen kopen. De kerk leert hen ook hoe je met zo weinig mogelijk chemicaliën en met biogasinstallaties goede landbouw bedrijft.

Tweede collecte: Stedelijk Kerkenwerk

Met de 2e collecte dragen we bij in de vaste kosten van onze kerk. Uit de zes wijkkerken in Groningen willen we zo elke maand € 3.000 inzamelen. Wij dragen daarmee bij aan het onderhoud van de kerkgebouwen. Velen van u betalen al een vrijwillige bijdrage (Kerkbalans). Daar zijn we dankbaar voor. Uw gift in deze collecte is als aanvulling daarop meer dan welkom.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.