Thuis in de Nieuwe Kerk op 2 mei – ‘Blijf in mij, dan blijf ik in jullie’

> Vier de dienst mee via Kerkomroep.

> Lees hier over de kinderdienst

> De dienst bijwonen? Tik hier om meer te lezen.

Over de dienst

‘Blijf in mij, dan blijf ik in jullie’ een opdracht en belofte in één. Dat is wat de lezingen van deze zondag doen, ze dagen ons uit én steken ons een hart onder de riem. We lezen uit 1 Johannes 3: 18-24 en Johannes 15: 1-8.

Het orgel wordt bespeeld door Jelte Hulzebos en voorzang wordt verzorgd door Alina Rozeboom of Roele Kok. Voorganger is Ds. Tirtsa Liefting.

Sinds deze zondag zijn weer steeds dertig kerkgangers welkom in de diensten.

Goed om te weten: dienst terugkijken pas 2u na afloop

De servers van Kerkomroep werken zó dat wanneer een kerk een dienst live uitzendt (en dat doen we), het vervolgens na afloop van de uitzending twee uur duurt voordat de dienst teruggekeken kan worden. Kerkomroep doet dit om voor maximale uitzendruimte te zorgen voor alle kerken. Als u de afgelopen zondagen er helemaal klaar voor zat om de dienst net wat later terug te kijken, en tot uw teleurstelling de dienst niet beschikbaar was, dan is dit de verklaring. Stel: een ochtenddienst duurt tot 10u30, dan is de dienst pas vanaf ongeveer 12u30 klaar om teruggekeken te worden. Terugluísteren kan wel meteen.

Collectes

Om bij te dragen aan de collecte kunt u op de links hieronder tikken of gebruik maken van de opties die in de zondagsbrief zijn aangegeven.

De 1e collecte: Missionair Diaconaal centrum ‘Het Pand’ Missionair Diaconaal centrum ‘Het Pand’ in de Korrewegwijk is inmiddels een begrip. Begonnen in 1988, vanuit de wijkgemeente Martinikerk, wordt inmiddels gesteund vanuit o.a. de Protestantse Gemeente Groningen en de Tehuisgemeente. Het is een plek voor mensen uit de wijk, waar ze kennis kunnen maken met het christelijk geloof en een gemeenschap met elkaar kunnen vormen. Zo ontstaat er in de Korrewegwijk geleidelijk aan een geheel nieuwe christelijke geloofsgemeenschap!

De 2e collecte: Protestantse Kerk: JOP: Kerk als thuisplek voor jongeren
Jongeren hebben een plek in de kerk! Onderzoek en ervaring laten zien dat kerken die dit serieus nemen aantrekkingskracht hebben op jongeren en jonge gezinnen, of dit nu in een traditionele of in een vernieuwende omgeving is. Daarom ontwikkelt Jong Protestant, de jeugdwerkorganisatie van de Protestantse Kerk, materialen voor jeugdwerkers en andere vrijwilligers die eraan bijdragen dat de kerk een plek is waar jongeren zich gezien, geliefd en veilig voelen en waar hun aanwezigheid en talenten impact hebben.

De 3e collecte is voor het Eigen Wijkwerk
Hiermee worden de kosten van de kinderdienst, de kinderoppas, administratiekosten en de wekelijkse liturgieën van betaald.

Mogelijkheid tot bijwonen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.