Thuis in de Nieuwe Kerk, gezamenlijk op 16 mei – De wijde wereld in

> Vier de dienst mee via Kerkomroep.

> De dienst bijwonen? Tik hier om meer te lezen.

> Tik hier om het kinderdienstbericht te bekijken

Over de dienst

‘Van school’ ‘Uit huis’ klinkt zo negatief. Ik ga gewoon de wijde wereld in, zegt Loesje. Jezus zendt zijn leerlingen de wijde wereld in. Maar die wereld is nou niet je dat. Je moet er wel in. Maar je bent er niet van. Is het dan niet slimmer om gezellig bij elkaar te blijven als kerkgemeenschap? Tja, dat is het gekke: de kerk kan helemaal niet zonder de wereld. Alleen in de wereld krijgt ze kleur op de wangen. Het wordt tijd dat het Pinksteren wordt.

In deze gezamenlijke dienst van De Bron, De Fontein en Nieuwe Kerk lezen we Exodus 19, 3 – 6 en Johannes 17, 14 – 26. Voorzanger is Alina Rozeboom. Mannes Hofsink is cantor organist. Voorganger is ds. Evert Jan Veldman.

Goed om te weten: dienst terugkijken pas 2u na afloop

De servers van Kerkomroep werken zó dat wanneer een kerk een dienst live uitzendt (en dat doen we), het vervolgens na afloop van de uitzending twee uur duurt voordat de dienst teruggekeken kan worden. Kerkomroep doet dit om voor maximale uitzendruimte te zorgen voor alle kerken. Als u de afgelopen zondagen er helemaal klaar voor zat om de dienst net wat later terug te kijken, en tot uw teleurstelling de dienst niet beschikbaar was, dan is dit de verklaring. Stel: een ochtenddienst duurt tot 10u30, dan is de dienst pas vanaf ongeveer 12u30 klaar om teruggekeken te worden. Terugluísteren kan wel meteen.

Collectes

Om bij te dragen aan de collecte kunt u op de links hieronder tikken of gebruik maken van de opties die in de zondagsbrief zijn aangegeven.

De 1e collecte is bestemd voor Kerk in Actie: Groningen voor Colombia

Samen met andere kerken uit Drenthe en Groningen ondersteunen we verschillende projecten van Kerk in Actie in Colombia. Onder de noemer: Groningen voor Colombia. Dit jaar zijn er drie collecten. Deze eerste collecte van drie gaat naar een project voor vrouwen als vredestichters.

De 2e collecte besteden we aan het Stedelijk Kerkenwerk

Met de 2e collecte dragen we bij in de vaste kosten van onze kerk. Uit de zes wijkkerken in Groningen willen we zo elke maand € 3.000 inzamelen. Wij dragen daarmee bij aan de inzet van predikanten en kerkelijk werkers in onze wijkgemeenten Velen van u betalen al een vrijwillige bijdrage. Als aanvulling hierop is uw gift van harte welkom!

Mogelijkheid tot bijwonen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.