Thuis in de Nieuwe Kerk op 14 maart: Alsof ze maskers op hebben

> Vier de dienst mee via Kerkomroep

> Tik hier voor de Kinderdienst

Over de dienst

‘Hij komt zelf, de eigenaar van de wijngaard
Hij zal de wijnbouwers ombrengen
en hij zal de wijngaard aan anderen geven.’
Einde verhaal.
Doodse stilte.
Ik heb het niet meer.
Ze geven geen krimp.
Alsof ze maskers op hebben.

Dit is de vierde dienst in een serie ‘Met Marcus onderweg’. In een wat andere vorm dan we gewend zijn. Maar dicht op de huid en open naar God. Muziek en woord, gebed en verbeelding. Het zijn ongewone tijden. Maar geldt dat ook niet van geloven – dat er niks gewoons aan is?

Marcus 12, 1 – 12 is de inspiratiebron: de gelijkenis van de wijnbouwers. Tirtsa Liefting vertolkt Marcus. Met voor deze dienst geschreven muziek laten Erwin Landman (trompet) en Mannes Hofsink (orgel) de spanning horen die in het verhaal zit. Die is bijna niet te verdragen. Voorganger is ds. Evert Jan Veldman.

Collectes

Eerste collecte: Kerk in Actie: Ondersteuning diaconaat in arme regio’s in Nederland — ook Oost-Groningen
In Oost-Groningen en Limburg wordt armoede vaak doorgegeven van generatie op generatie. Er is weinig werk en er zijn weinig voorzieningen om kansarme jongeren op te vangen. Juist in deze regio’s zijn de kerken klein en hebben ze niet veel financiële middelen. Hoe kun je dan als diaconie iets doen voor mensen in kwetsbare omstandigheden? Hoe kun je bijvoorbeeld iets betekenen voor kinderen die opgroeien in armoede? Kerk in Actie begeleidt kerken in deze regio’s in hun diaconale taak en ondersteunt hen zo nodig financieel.

Tweede collecte: Wijkwerk
Met deze collecte worden in iedere wijkgemeente eigen, verschillende doelen bekostigd. Te denken valt aan wijkavonden, liturgieën, jeugdactiviteiten, sommige bijzondere kerkdiensten of vieringen, of zelfs aan administratiekosten.

One thought to “Thuis in de Nieuwe Kerk op 14 maart: Alsof ze maskers op hebben”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.