Thuis in de Nieuwe Kerk op 14 februari: Tweemaal genezing

> Vier de dienst mee via Kerkomroep

> Zie dit bericht voor de kinderdienst

Over de dienst

Op deze 6e zondag na Epifanie komen de lezingen uit 2 Koningen 5, 1 – 15b en Marcus 1, 40 – 45. Twee verhalen over een genezing. Voorzang wordt verzorgd door Alina Rozeboom en Roele Kok. Het orgel wordt bespeeld door Stef Tuinstra. Ds. Tirtsa Liefting gaat voor.

Collectes

Eerste collecte: Kerk in Actie: Ethiopië: Noodhulp en Rampenpreventie
Ethiopië wordt geregeld getroffen door extreme droogte en soms juist door overstromingen. Oogsten mislukken dan, vee sterft en waterbronnen drogen op. Samen met de Kerk van Ethiopië helpt Kerk in Actie de meest kwetsbare inwoners met noodhulp. Maar nóg beter is het als noodhulp kan worden voorkomen. Daarom krijgen boeren landbouwtraining en leren ze welke gewassen beter bestand zijn tegen droogte. Vrouwen leren op andere manieren geld verdienen, zodat ze hun gezinnen kunnen blijven voeden als de oogst tegenvalt.

Tweede collecte: Stedelijk Kerkenwerk
Met de 2e collecte dragen we bij in de vaste kosten van onze kerk. Uit de zes wijkkerken in Groningen willen we zo elke maand € 3.000 inzamelen. Wij dragen daarmee bij aan het onderhoud van de kerkgebouwen. Velen van u betalen al een vrijwillige bijdrage (Kerkbalans). Uw gift in deze collecte is als aanvulling daarop meer dan welkom.

De derde collecte besteden we aan het Eigen Wijkwerk. Hierbij kunt u denken aan het jeugdwerk, kinderdiensten en acties in en rond de Nieuwe kerk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.