Thuis in de Nieuwe Kerk op 13 juni – En het zaad groeide door…

> Vier de dienst mee via Kerkomroep.

> De dienst bijwonen? Tik hier om meer te lezen.

> Tik hier voor de Kinderdienst

> Tip: Vanmiddag houdt Mannes Hofsink een orgelconcert in de Nieuwe Kerk!

Over de dienst

‘En het zaad groeide, ook al wist hij niet hoe…’ We lezen deze zondag uit Ezechiël 17, 22 – 24 en uit Marcus 4, 26 – 34. Over het koninkrijk van God, een boer, een akker en zaad dat stug doorgroeit. Voorganger is ds. Tirtsa Liefting en het orgel wordt bespeeld door Stef Tuinstra.

De oppaszolder is open als er daarvoor aanmeldingen zijn (geef dit in het formulier s.v.p. aan).

Dienst terugkijken? Kan weer meteen!

Kerkomroep heeft een aanpassing gedaan in hun archiefsysteem waardoor de diensten al weer vlak na afloop terug te kijken zijn.

Collectes

Om bij te dragen aan de collecte kunt u op de links hieronder tikken of gebruik maken van de opties die in de zondagsbrief zijn aangegeven.

De 1e collecte is bestemd voor het diaconale project van de Diaconie NK, het Overweeghuis.

Vrouwen die in de prostitutie vastlopen zijn welkom in het Overweeghuis. We zijn een huis in Groningen waar we vrouwen rust en veiligheid bieden. De vrouwen kunnen zich op hun toekomst bezinnen. In de zomer van 2018 hebben een aantal bewoners van Groningen Stichting Het Overweeghuis opgericht. Op basis van werkervaring en betrokkenheid met de doelgroep vinden zij dat deze zeer kwetsbare groep geholpen zou zijn met een veilige, laagdrempelige en kortdurende opvang.


De 2e collecte: Protestantse Kerk: Kerk voor het dorp

De Dorpskerkenbeweging van de Protestantse Kerk in Nederland geeft kleine geloofsgemeenschappen een platform in hun zoektocht naar betekenisvol kerk zijn in hun omgeving. Dat veel kerken krimpen, betekent niet dat zij niet zinvol kunnen zijn. Zo zijn er dorpskerken die bijvoorbeeld van hun kerk een ‘huiskamer van het dorp’ maken, dorpsactiviteiten organiseren of deelnemen in een dorpscoöperatie. Binnen de Dorpskerkenbeweging inspireren en motiveren kleine gemeenten elkaar.

Mogelijkheid tot bijwonen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.