Thuis in de Nieuwe Kerk – Maria, wat zeg jij er van?

> Beleef deze dienst mee via Kerkomroep.

Twee lezingen, vol van zonen, mannen, Heren en een engel die in dat rijtje past – Gabriël (Gabber van God). Met maar één vrouw, een meisje nog – Maria. Met haar wordt alles anders. Alsof ook God van kleur verschiet: minder HEER en anders machtig. Het wordt er niet minder van.

In deze gezamenlijke dienst met De Bron en De Fontein lezen we 2 Samuël 7, 4 – 16 en Lucas 1, 26 – 38. Cantor-organist is Mannes Hofsink. Linda Rijks, Marieke van der Wal en Martien Zijlstra zijn voorzangers. Voorganger is ds. Evert Jan Veldman.

Aanmelden voor deze digidienst is niet mogelijk: in het licht van de nieuwe lockdown zijn de diensten de komende tijd weer volledige digidiensten. In deze dienst zullen alleen mensen aanwezig zijn die nodig zijn om de liturgie te kunnen vieren.

Collectes

Eerste collecte: Daarom Kerst, Protestantse Kerk Missionair

Kerst is bij uitstek een feest om als kerk de deuren wagenwijd open te zetten. Veel mensen zijn op zoek naar warmte, licht en geborgenheid. Als christenen mogen we mensen uitnodigen om dit bijzondere feest, de geboorte van Jezus Christus, met ons mee te beleven. Met ‘Daarom Kerst’ biedt de Protestantse Kerk diverse materialen en activiteiten aan om mensen op een aantrekkelijke manier kennis te laten maken met de kerstboodschap. Zo zijn er de ‘Daarom Kerst’-cd’s, speciaal bedoeld om uit te delen aan bijvoorbeeld buren of vrienden, en hen uit te nodigen voor een kerstviering. Ook zijn er via Zingenindekerk.nl en Korenindekerk.nl door het hele land laagdrempelige kerstconcerten. Collecteer mee voor de ontwikkeling van deze materialen en activiteiten, zodat zoveel mogelijk mensen het goede nieuws van Kerst horen.

Tweede collecte: Stedelijk Kerkenwerk

Met de 2e collecte dragen we bij in de vaste kosten van onze kerk. Uit de zes wijkkerken in Groningen willen we zo elke maand € 3.000 inzamelen. Wij dragen daarmee bij aan de kosten van verwarming en verlichting van de kerkgebouwen. Velen van u betalen al een vrijwillige bijdrage (Kerkbalans). Daar zijn we dankbaar voor. Uw gift in deze collecte is als aanvulling daarop meer dan welkom.

One thought to “Thuis in de Nieuwe Kerk – Maria, wat zeg jij er van?”

  1. De stilte rond Maria, de verwachting zonder opsmuk, geen stoere mannentaal, dank voor de bemoedigende woorden.
    En Mannes, ik ben benieuwd naar het orgespel, een voor mij onbekende lofzang van Maria 🙏.
    Goede dagen een ieder.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.