Thuis in de Nieuwe Kerk – Digidienst rond 75 jaar bevrijding, 3 mei

In deze Digidienst vieren we in dankbaarheid 75 jaar bevrijding. U bent van harte uitgenodigd de dienst mee te maken. Dit kan via Kerkomroep [klik hier].

Ds. Tirtsa Liefting en ds. Evert Jan Veldman gaan met elkaar in gesprek over dit thema naar aanleiding van Exodus 17, 8 – 16 en de controversiële preek die dr. K.H. Miskotte (dienst van 11.00 uur) uitsprak op zondag 9 mei 1945 in de Nieuwe Kerk van Amsterdam (‘Gods vijanden zullen vergaan’ – Psalm 92). De muzikale begeleiding wordt verzorgd door Jelte Hulzebos. Voorzanger is Marieke van der Wal. We zingen onder meer drie coupletten van het Wilhelmus. Het eerste, het zesde en het veertiende couplet: ‘Oorlof mijn arme schapen, die zijt in grote nood’. Wees digitaal welkom!

Zie dit bericht voor de Kinderdienst. De preek van Miskotte is opnieuw ingesproken voor de liefhebber en te beluisteren via Kerkomroep: zie dit bericht.

Na de dienst bent u hartelijk welkom bij het online koffiedrinken. Het Meeting ID in Zoom is 846 9583 1287. Het wachtwoord hoort u in de dienst. Hebt u nog niet met Zoom gewerkt? Vul dan hieronder uw naam en emailadres in; u ontvangt dan een link waarmee u het programma eenvoudig kunt installeren (snel gebeurd) en in de koffieruimte komt.

(Zie voor toelichting op de keuze voor Zoom dit bericht.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.