Thuis in de Nieuwe Kerk – Digidienst op zondag 24 mei

“Laat de ezel van je vijand niet onder zijn last bezwijken. Bied hem de helpende hand” (Exodus 23,5)

U bent van harte uitgenodigd de digidienst mee te maken. Dit kan via Kerkomroep [klik hier]. In deze dienst gaan ds. Tirtsa Liefting en ds. Evert Jan Veldman voor. Onder de muzikale leiding van cantor-organist Mannes Hofsink verzorgen Linda Rijks, Marieke van der Wal en Martien Zijlstra de voorzang. De lezing is Exodus 23,1–17. Het tweegesprek beweegt zich tussen actualiteit en bijbellezing.

Zie dit bericht voor de Kinderdienst.

Collectes

Draag bij aan de collectes via:

  • Het Tikkie: klik op de collectekopjes hieronder.
  • De Scipio-app
  • Overmaken naar de wijkdiaconie: NL61INGB 0007 3970 15. U kunt bij uw gift aangeven voor welk doel het bestemd is, zonder bestemming zal de gift over beide collecte doelen gelijk verdeeld worden.

Eerste collecte: ZWO: Kerk helpt kwetsbare mensen in Moldavië

Door de economische situatie zien veel mensen in Moldavië geen andere mogelijkheid dan voor korte of langere tijd in het buitenland te gaan werken. Dat betekent dat veel kinderen en ouderen alleen achterblijven. Hoewel kerken maar weinig geld en vrijwilligers hebben, willen zij er voor deze kinderen en ouderen zijn. De organisatie Moldovan Christian Aid (MCA) ondersteunt kerkelijke gemeenten bij hun diaconale initiatieven. MCA traint bijvoorbeeld jongeren zodat zij hulp kunnen geven aan ouderen. Klik hier voor meer informatie en digitaal doneren.

Tweede collecte: Stedelijk kerkenwerk

Met de 2e collecte dragen we bij in de vaste kosten van onze kerk. Uit de zes wijkkerken in Groningen willen we zo elke maand € 3.000 inzamelen.
Wij dragen daarmee bij aan de inzet van predikanten en kerkelijk werkers in onze wijkgemeenten. Velen van u betalen al een vrijwillige bijdrage. Daar zijn we dankbaar voor. Uw gift in deze collecte is als aanvulling daarop meer dan welkom.

Koffie

Na de dienst is iedereen hartelijk welkom bij het online koffiedrinken. Het Meeting ID in Zoom is 940 5523 2458. Het wachtwoord hoort u in de dienst.

Hebt u nog niet met Zoom gewerkt? Vul dan hieronder uw naam en emailadres in. U ontvangt dan een link waarmee u het programma eenvoudig kunt installeren (snel gebeurd, maar neem vooral contact op als het u niet lukt) en in de koffieruimte komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.