Thuis in de Nieuwe Kerk – Digidienst op zondag 10 mei

“Een koninkrijk van priesters zul je zijn, een heilig volk.” (Exodus 19, 6a)

U bent van harte uitgenodigd de digidienst mee te maken. Dit kan via Kerkomroep [klik hier].

In deze digidienst gaat ds. Evert Jan Veldman voor. Voorzangers zijn Marieke Schuppert, Elsbeth Vonkeman en Grietinus Mollema, onder leiding van Mannes Hofsink. Stef Tuinstra bespeelt het orgel.

Zie dit bericht voor de Kinderdienst.

Collectes

Draag bij aan de collectes via:

  • Het Tikkie: klik op de collectekopjes hieronder.
  • De Scipio-app
  • Overmaken naar de wijkdiaconie: NL61INGB 0007 3970 15. U kunt bij uw gift aangeven voor welk doel het bestemd is, zonder bestemming zal de gift over beide collecte doelen gelijk verdeeld worden.

De 1e collecte is bestemd voor: Stichting INLIA

INLIA staat voor: Internationaal Netwerk van Lokale Initiatieven met Asielzoekers. We zijn een netwerkorganisatie van en voor geloofsgemeenschappen die asielzoekers en vluchtelingen in nood helpen.

INLIA is hét Groningse kennisinstituut op het terrein van asielzoekers in nood. Vanuit een centrale positie als expert en lobbyist zijn ze in staat de belangen van die asielzoekers én de samenleving als geheel te behartigen. Zij doen dat door bijvoorbeeld individuele asielzoekers bij te staan in nood, maar ook door gemeenten te adviseren in maatschappelijke vraagstukken rondom asielzoekers in nood: INLIA zoekt en vindt aanvaardbare oplossingen voor alle partijen. Kijk voor meer informatie of om online te doneren op: www.inlia.nl/nl/doneren

De 2e collecte is voor: Jeugdwerk Protestantse Kerk in Nederland

Het initiatief #Durfte brengt jong en oud in gemeenten samen. Jongeren en  volwassenen gaan samen aan de slag rond een gedeelde passie. Van koken tot een gemeenteweekend organiseren en van een moestuin onderhouden tot een escaperoom maken. Jongeren leren hierbij om steeds meer dingen zelf te doen en verantwoordelijkheden te dragen. Jong en oud leren van elkaar, mede door gesprekken rond geloofsthema’s. Ook ontstaat meerverbinding in de gemeente tussen verschillende generaties. JOP, Jong Protestant, ontwikkelt materialen voor volwassenen in de gemeente die een #Durfte-groep leiden. Hierin staat onder meer hoe je zo’n groep start en hoe je het geloofsgesprek in de groep begeleidt. Collecteert u mee zodat JOP deze materialen verder kan ontwikkelen?

Koffie

Na de dienst bent u hartelijk welkom bij het online koffiedrinken. Het Meeting ID in Zoom is 940-5523-2458. Het wachtwoord hoort u in de dienst.

Hebt u nog niet met Zoom gewerkt? Vul dan hieronder uw naam en emailadres in. U ontvangt dan een link waarmee u het programma eenvoudig kunt installeren (snel gebeurd, maar neem vooral contact op als het u niet lukt) en in de koffieruimte komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.