Thuis in de Nieuwe Kerk – derde zondag van Advent

> Volg de dienst per Kerkomroep

Over de dienst

Vreugde is het thema op deze derde zondag van Advent, die dan ook de passende naam Gaudete (verheugt u!) draagt.

De lezingen komen uit 1 Tessalonicenzen 5, 12 – 24 en Johannes 3, 22 – 30. In de evangelielezing zien we Johannes de Doper aan het woord die zich vergelijkt met de vriend van de bruidegom, die vol vreugde is wanneer hij de stem van de bruidegom hoort. Hij voegt daaraan toe ‘Hij moet groter worden en ik kleiner’. Wat dat betekent lijkt in de lezing uit 1 Tessalonicenzen te worden uitgewerkt.

Tijdens deze dienst zal het Avondmaal worden gevierd. We vieren het in aangepaste vorm: in de kerk delen we alleen brood. We vieren het in het verlangen om het ook werkelijk weer samen te kunnen vieren in de Nieuwe Kerk. De dertig kerkgangers staan voor heel de gemeente. Vier het avondmaal thuis mee. Steek een kaars aan en breek een stukje brood af. En leg het klaar.

Organist is Stef Tuinstra en voorganger is ds. Tirtsa Liefting.

Kinderdienst

Er is gelijktijdig met deze dienst een speciale kinderdienst in het Nieuwe Kerk Centrum. Zie dit bericht. Aanmelden hiervoor gaat ook via het formulier hieronder (vul s.v.p., als u zelf niet van plan was in de Nieuwe Kerk te zijn, alleen uw contactgegevens en de vraag over de kinderdienst in).

Collectes

De 1e collecte is bestemd voor: Kerk met vrouwen in de hoofdrol. West Papoea (ZWO)
Vrouwen in West-Papoea zijn actief betrokken bij de ontwikkeling van hun land en volk. Dat is hard nodig en zeker niet vanzelfsprekend in een maatschappij waar vrouwen traditioneel voorbestemd zijn tot een leven binnenshuis. Veel vrouwen zijn nauwelijks opgeleid. Het vormingscentrum P3W wil daar verandering in brengen. Vrouwen leren lezen en schrijven, volgen bijbelstudies en krijgen praktijklessen over gezonde voeding of een vakopleiding. Daardoor staan vrouwen sterker in hun schoenen én ze nemen hun kennis en ervaring mee terug naar hun dorpen. Vaak richten ze daar een vrouwenvereniging op of ze starten lokale cursussen in hun kerk. Zo spelen steeds meer vrouwen een actieve rol in hun lokale gemeenschap en bouwen mee aan kerk en samenleving. En zij geven dit op hun beurt weer door aan hun dochters. Met deze collecte steunt u het werk van P3W in West- Papoea. Van harte aanbevolen!

De 2e collecte besteden we aan het Stedelijk Kerkenwerk

Met de 2e collecte dragen we bij in de vaste kosten van onze kerk. Uit de zes wijkkerken in Groningen willen we zo elke maand € 3.000 inzamelen. Wij dragen daarmee bij aan de kosten van verwarming en verlichting van de kerkgebouwen. Velen van u betalen al een vrijwillige bijdrage (Kerkbalans). Daar zijn we dankbaar voor. Uw gift in deze collecte is als aanvulling daarop meer dan welkom.

Aanmelden

[De aanmelding is inmiddels gesloten.]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.