Thuis in de Nieuwe Kerk: 8 november – De talenten van de kerk

> Ga hier direct naar de Nieuwe Kerk op Kerkomroep om de dienst thuis met beeld en/of geluid te volgen.

Over de dienst

Voleinding. Dat is de vlag waaronder de laatste zondagen van het kerkelijk jaar varen. Dit jaar met gelijkenissen van Jezus over de komst van de Mensenzoon. Vandaag de gelijkenis van de talenten (Matteüs 25, 14 – 30). ‘Je moet woekeren met je talenten.’ De talenten veranderden in de uitleg van de kerk van een astronomisch bedrag aan geld in de mogelijkheden waar God je mee gezegend heeft en die je dus volledig moet benutten. Maar waar slaat die uitleg eigenlijk op?

We vieren het avondmaal in deze dienst. We vieren het in aangepaste vorm: in de kerk delen we alleen brood. We vieren het in het verlangen om het ook werkelijk weer samen te kunnen vieren in de Nieuwe Kerk. De dertig kerkgangers staan voor heel de gemeente. Vier het avondmaal thuis mee. Steek een kaars aan en breek een stukje brood af. En leg het klaar.

Cantor-organist Mannes Hofsink begeleidt de voorzangers uit de Cantorij. Stef Tuinstra bespeelt het orgel. Voorganger is ds. Evert Jan Veldman.

Er is volgende zondag weer kinderdienst.

Collectes

Eerste collecte: Diaconie Protestantse Gemeente Groningen
Hiermee worden diaconale werkzaamheden in de stad ondersteund en wordt ook aan andere doelen, projecten of organisaties bijgedragen, zowel lokaal als internationaal.

Tweede collecte: Jeugdwerk Protestantse Kerk in Nederland
Veel ouders vinden geloofsopvoeding belangrijk, maar hoe doe je dat? En waar kun je terecht met je vragen? Daarom hebben ouders een gemeenschap om zich heen nodig die hen ondersteunt en hun een plek biedt om ervaringen uit te wisselen. De kerk is geroepen om die gemeenschap te zijn. JOP, Jong Protestant helpt kerken bij het zijn van die gemeenschap, met werkvormen en producten waarmee gemeenten dienstbaar kunnen zijn aan gezinnen. Zo kunnen gemeenten ouders helpen bij de grote opdracht iets van Gods daden door te geven aan volgende generaties. Collecteer mee, zodat JOP ouders, gezinnen en kerken kan blijven ondersteunen bij de geloofsopvoeding.

Aanmelden

[De aanmelding is nu gesloten.]

Er is ruimte voor dertig kerkgangers. Ondanks het lage aantal moedigen we u aan om zich aan te melden—het zou jammer zijn als ieder de ander voorlaat en er uiteindelijk niemand in de kerk is. Na het sluiten van de aanmelding zullen we, als er meer aanmeldingen zijn, er rekening mee houden of u al in de voorbije weken in de gelegenheid was om de diensten mee te maken. U hoeft vanuit die reden dus niet zelf terughoudend te zijn. Het maximum is overigens exclusief medewerkenden en kinderen. U krijgt zaterdagmiddag bevestiging.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.