Thema-avond met Corina Brandsema-Geerds

Op maandag 13 juni neemt Corina Brandsema-Geerds ons mee de klas in. Corina is docent klassieke talen aan het Gomaruscollege. Ze vertelt over haar leerlingen en over de schoolvakken Grieks en Latijn. De vraag die af en toe terug zal komen, is voor wie het gymnasium geschikt is. Was het iets voor jou (geweest)? Wat heeft Corina er gevonden als leerling en nu als docent? En waarom haken leerlingen af?

Op dit moment leest Corina met klas 5 Latijn Seneca. Als bezoekers van de thema-avond kun je hier aan meedoen. Met of zonder Latijnkennis! We lezen samen een brief (met vertaling en context). Vervolgens bespreken we na wat je hier aan zouden kunnen hebben en wat de leerlingen erover zeiden tijdens de les.

De avond geeft ons een indruk uit welke ingrediënten het gymnasiumonderwijs bestaat en voor wie dat een goed soepje kan opleveren.


Deze thema-avond is onderdeel van een reeks van 4 thema-avonden waarop steeds een gemeentelid ruimte krijgt om iets van zichzelf (werk, hobby, geloofsleven, etc.) te laten zien aan andere gemeenteleden. Er is iedere keer ruimschoots gelegenheid voor een uitwisseling van gedachten.

De avonden beginnen om 20 uur (tot 21:30 uur), maar je kunt vanaf 19:30 uur binnenkomen.

Coos Engelsma coördineert de thema-avonden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.