Terugkeer kinderdienst

Na een welverdiende zomervakantie, die vast net als veel dingen dit jaar anders ging dan normaal gesproken, starten alle activiteiten weer langzamerhand op. Zo ook de kinderdiensten in de Nieuwe Kerk. We mogen inmiddels weer met een beperkt aantal mensen een kerkdienst bijwonen.

Vanaf zondag 23 augustus a.s. is er weer “gewoon” kinderdienst in de Nieuwe Kerk! We zijn blij jullie weer te kunnen zien, zodat we samen uit de bijbel kunnen lezen, er over kunnen praten, samen kunnen knutselen of spelletjes doen.

Het woord “gewoon”  staat tussen aanhalingstekens, want er gelden wel een paar regels:
– in de week voorafgaand aan de dienst moet je je aanmelden via de website (ouders en kinderen). In het nieuwsbericht over de viering, wat aan het begin van iedere week wordt geplaatst, vind je de link naar het aanmeldformulier. Aanmelden kan tot de zaterdag voor de dienst, 12.00 uur;
– afhankelijk van het aantal kinderen dat aanwezig is, splitsen we op in een “oudste” en “jongste” groep, als de groep heel klein is, voegen we ze samen (waarbij we wel proberen verschillende activiteiten aan te bieden, passend bij de leeftijd van de kinderen);
– de leiding houdt 1,5 mtr afstand tot de kinderen en andere volwassenen;
– net zoals op school: bij klachten blijf je thuis. Volwassenen en kinderen vanaf 6 jaar blijven thuis bij neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest en verhoging tot 38C. Kinderen tot 6 jaar mogen met een verkoudheid wel komen (net als op school). Bij koorts blijf je thuis. Heeft een gezinslid koorts of verkoudheidsklachten, dan blijven de kinderen thuis.

We starten met 2 feestelijke diensten:
Op zondag 23 augustus wordt Maria gedoopt, de dochter van Albert en Bettina en het zusje van Felix. Voor Albert, Bettina, Felix en Maria is het fijn te merken dat we met jong en oud om hen heen staan op dit bijzondere moment. Wees daarom welkom!
Op zondag 30 augustus nemen we afscheid van de kinderen die nu naar het voortgezet onderwijs gaan: Jacob, Jelmer, Karlijn, Laura, Lennard en Tesse. We hebben voor deze zondag een speciale kinderdienst in petto, met de hele groep gezamenlijk. Het zou leuk zijn het afscheid met elkaar te vieren, dus meld je aan om te komen!

Tenslotte willen we jullie alvast laten weten dat er op zondag 4 oktober a.s. een bijzondere dienst zal zijn in het teken van Noach. Deze dienst is ’s middags en vooral bedoeld voor de kinderen in de bovenbouw (groep 6 tot en met 8). Nadere informatie volgt, maar zet het vast in je agenda!

Wij kijken ernaar uit jullie weer te zien in de kerk! Tot snel.

De kinderdienstleiding
Geartsje, Janna, Joanneke, Karina, Lianne, Marieke B., Marieke vd W, Marion, Tina en Wilma

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.