Terugblik Festival van de Geest in foto’s

Het Festival van de Geest zit er weer op. Van donderdag 12 t/m zondag 15 september was er weer veel te zien en te doen in de Nieuwe Kerk! In samenwerking met de Hortusbuurt werd dit jaar voor thema ‘Groen Doen’ gekozen. De vele betrokkenen wisten zich wel raad met dit thema.

Op donderdag 12 september opende burgemeester Peter den Oudsten het Festival van de Geest 2019. Op inspirerende wijze ging hij in op het thema ‘Groen Doen’ en stak hij de festivalgangers een hart onder de riem. Je kunt je laten verlammen door de gedachte dat het al te laat is of dat de grote beslissingen op wereldniveau worden genomen. Maar het pakken van je persoonlijke verantwoordelijkheid, samen met anderen om je heen, kan een beweging op gang brengen waarvan je nu nog niet weet waar die toe zal leiden. Inspirerende plekken als de Nieuwe Kerk, waar ieders persoonlijk geloof in God of in het Goddelijke gedeeld wordt, zijn een factor van betekenis in het op gang brengen van die beweging van hoop

Vrijdag stond in het teken van theater. Tomm Velthuis bracht een mooie show ter berde. Afgewisseld met de gedichten van onder andere stadsdichter Renee Luth en Cissy Greesmann over duurzaamheid, natuur en aarde. De muzikale omlijsting hierbij werd verzorgd door het saxofoon spelend damesduo ‘Truus soleert’. Een geweldige avond bomvol kwaliteit!

Zaterdag, ook Open Monumentendag, was er een vol progrmaa. Van verschillende optredens door o.a. Ineke Jekel & Els Koning, het Groninger Kamerkoor en een orgeldemonstratie van Jelte Hulzebos. Ondertussen was er rondom de kerk een kunst-, cultuur-, en boekenmarkt. Vele kramen werden gevuld door ‘groene organisaties’. De dag werd afgesloten met de buurtmaaltijd. Een erg gezellige dag!

Dit keer geen normale viering, maar een heuse Theater-kerkdienst. Verzorgd door Kees van der Zwaard. Het was tevens de aftrap van het nieuwe kerkelijk seizoen. Een feestelijke viering! Het festival werd afgesloten met een tweetal wandelingen.

We kijken terug op, wederom, een prachtig Festival van de Geest. Op naar volgend jaar!

Hieronder een samenvatting in foto’s. Dank aan Menno Schreuder, Hans Groen, Floor Velthuis en anderen voor het maken van de prachtige foto’s!

fluit en piano
Image may contain: tree, sky, grass, outdoor and nature
Image may contain: one or more people, people sitting and indoor

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.