Startzondag en Themadienst 17 september

Een bijzondere en feestelijke zondag! We starten met elkaar het nieuwe seizoen. We doen dat met een dienst die alvast vooruit kijkt naar Pinksteren volgend jaar. Dan is de Nieuwe Kerk en het Nieuwe Kerkhof toneel van Op het Spel! — muziektheater over het klimaat voor de hele familie. Met vier themadiensten over de vier elementen bouwen we de spanning op. Vandaag het eerste element: ‘Aarde’.

Er is een heel zijprogramma met lezingen, activiteiten en themadiensten rond het thema klimaat in de aanloop naar Op het Spel! Kijk bijvoorbeeld naar de twee trio’s gespreksavonden over geloof en klimaat. Of kom in beweging op de drie avonden bibliodrama deze herfst. Zodra de site klaar is lees je er alles over op www.ophetspel2024.nl.

De middagdienst van deze zondag zal ook bijzonder feestelijk worden: een Choral Evensong door Choral Voices, die net terug zijn van succesvolle optredens in St Paul’s Cathedral in London.

Trouwens: Bij feest hoort natuurlijk taart! Breng je ook iets mee voor na de dienst?

In deze dienst gaat ds. Tirtsa Liefting-van den Toren voor. Mannes Hofsink leidt de Cantorij van de Nieuwe Kerk. Jaap de Kok bespeelt het orgel. We vieren de dienst gezamenlijk met De Bron en De Fontein.

Collectes

Eerste collecte: Myanmar – Jonge mensen in Myanmar verbeteren hun
landbouwproductie

Tweede collecte: Stedelijk Kerkenwerk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.