#sosmoria

Vandaag geeft Groningen een signaal af aan Den Haag dat minderjarige vluchtelingkinderen zonder ouders uit kamp Moria welkom zijn in onze stad!

Om 11.58 is er vanaf het dak van het Forum een live-stream te bekijken met burgemeester Schuiling, stadsdichter Renée Luth en The Given Horse die het #SOSMoria lied ten gehore brengt! Te volgen via: https://www.facebook.com/wijzijnblend/. En luister naar Tirtsa Liefting voor de Nieuwe Kerk:


“Als we ons in de afgelopen weken van iets bewust zijn geworden dan is het wel dat veiligheid en zekerheid geen vanzelfsprekendheid zijn. Een ervaring die voor de duizenden vluchtelingen en kinderen in kamp Moria een dagelijks realiteit is.

Daar kunnen we onze ogen niet voor sluiten. Het roept ons op om te midden van alle mooie en hartverwarmende initiatieven die er in deze weken ontstaan, niet bij onze eigen grenzen stoppen. Want naastenliefde kent geen grenzen!

Wanneer we er in deze weken naar verlangen en erop wachten dat alles weer wordt zoals het was, laten we dan de vluchtelingen in kamp Moria herinneren die dagelijks wachten tot hun toekomst begint.

Laten we nu we aan huis gebonden zijn, hen herinneren en helpen die geen huis hebben en geen veilige plaats om naar toe te gaan.

Moge de confrontatie met onze eigen kwetsbaarheid, ons motiveren om te zien naar hen die het meest kwetsbaar zijn.

En wanneer de eenzaamheid ons in deze dagen misschien overvalt, laten we dan opstaan voor de honderden kinderen in kamp Moria die helemaal alleen zijn.

In onze stad is plaats voor kinderen zonder ouders uit kamp Moria”.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.