Samen met het dovenpastoraat op 26 september – plus gemeenteberaad!

> De dienst is vrij te bezoeken, zonder aanmelding vooraf

> Vier de dienst mee via Kerkomroep.

Over de dienst

Een gezamenlijke dienst van Nieuwe Kerk en oecumenisch dovenpastoraat. Voorganger in deze dienst is ds. Martin Visser, dovenpastor voor de noordelijke provincies. Hij spreekt twee talen tegelijk, zodat de horende en de dove gemeente de dienst echt samen kunnen vieren. De preek wordt opgebouwd aan de hand van geprojecteerde beelden. Cantor-organist is Mannes Hofsink. Na afloop van de dienst is er een gemeenteberaad.

Gemeenteberaad

Wat vind je? Zou de ochtenddienst om half elf moeten starten, of is half tien precies goed? Of tien uur? Op het gemeenteberaad aansluitend aan deze dienst zullen we hierover stemmen (ben je verhinderd, lees dan hier hoe je je stem kunt doorgeven).

Het tweede dat we tijdens dit gemeenteberaad bespreken is hoe we de taken in de kerk meer op maat kunnen maken en iedereen mee kan doen. Gerda Klooster zal nieuwe voorstellen presenteren aan de hand van de taken van ouderlingen.

Collectes

Om bij te dragen aan de collecte kunt u op de links hieronder tikken of gebruik maken van de opties die in de zondagsbrief zijn aangegeven.

De 1e collecte: Joodse en Palestijnse kinderen spelen samen (Kerk in Actie)

Joodse en Palestijnse kinderen groeien gescheiden van elkaar op. Door decennia van oorlog en conflict is er veel onderlinge haat en wantrouwen. In het dagelijkse leven komen ze elkaar bijna niet tegen. Het Rossing Center wil kinderen met elkaar in contact brengen. Kinderen van Joodse en Palestijnse scholen bezoeken elkaar in de klas en leren spelenderwijs over elkaars geschiedenis, tradities en identiteit. Ze vertellen in de klas over hun leven, geloof, hobby’s en school. Zo leren ze elkaar kennen en met elkaar omgaan. Belangrijk voor de kinderen zelf, maar ook voor de hele samenleving. Het geeft hoop voor de toekomst!

De 2e collecte gaat naar het Stedelijk Kerkenwerk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.