‘Samen’ – Jongerendienst op 28 juni

Komende zondag 28 juni kunt u luisteren naar een digidienst door jongeren van de Nieuwe Kerk voor de Nieuwe Kerk. Het thema van de dienst is ‘Samen’. Volg de dienst via kerkomroep [klik hier].

In deze dienst gaan we samen op zoek naar wat het betekent om samen één lichaam te zijn (1 Korinthe 12: 12- 27). Eline, Merel en Wouke geven n.a.v. deze tekst uit Korinthe hun kijk op de vragen ‘Waarom zijn we ondanks onze verschillen toch één?’ ‘Waarom is diversiteit belangrijk?’ en ‘Hoe kunnen we met elkaar meeleven?’

Daarnaast kunt u in deze dienst genieten van een Mirjam en Micha verhaal door Wieke en Nynke, de lezing door Ymar, en muziek en zang door Eline, Ilja, Merel, Wouke en natuurlijk Mannes.

De tekst en het thema riep bij ons in de voorbereiding de vraag op, hoe kunnen wij als Nieuwe Kerk met elkaar meeleven? Met die vraag in ons achterhoofd, willen wij tijdens deze dienst graag de ruimte bieden voor een persoonlijke boodschap of wens en (persoonlijke) gebedspunten. Heeft u een korte wens, een persoonlijke boodschap voor iemand of een (persoonlijk) gebedspunt? Mail dan naar t.liefting@nieuwekerk.org of reageer hieronder met een bericht. Dan proberen wij dit een plek te geven in de dienst!

Wees (online) welkom!

Eline, Ilja, Merel, Nynke, Wieke, Wouke, Ymar en Mannes en Tirtsa.

Collectes

Draag bij aan de collectes via:

  • Het Tikkie: klik op de collectekopjes hieronder.
  • De Scipio-app
  • Overmaken naar de wijkdiaconie: NL61INGB 0007 3970 15. U kunt bij uw gift aangeven voor welk doel het bestemd is, zonder bestemming zal de gift over beide collecte doelen gelijk verdeeld worden.

Eerste collecte: Stichting Leergeld

Stichting Leergeld Groningen e.o. is operationeel sinds augustus 2007. Stichting Leergeld Groningen ondersteunt schoolgaande kinderen (van 4 tot 18 jaar) van ouders met lage inkomens omdat ze vindt dat alle kinderen mogen meedoen. Wij proberen te voorkomen dat kinderen die in een armoedesituatie leven in een sociaal isolement terechtkomen. Dat kan komen doordat zij vanwege onvoldoende middelen niet deel kunnen nemen aan activiteiten die voor hun vorming van groot belang zijn. Meedoen vergroot de horizon van kinderen. Zo maken zij sociale contacten, leren teamgeest, zich handhaven in een groep, leren winnen en verliezen. Als kinderen worden buitengesloten en niet mee kunnen doen, komen niet alleen zij ernstig tekort. Het is beter nu geld te geven om mee te doen, dan later als maatschappij duur ‘leergeld’ te betalen. Leergeld Groningen e.o. ondersteunt door financiële hulp te verstrekken en/of door te bemiddelen/door te verwijzen waar noodzakelijk is. De vrijwilligers (onze intermediairs) kijken eerst samen met de aanvragers of al gebruik is gemaakt van andere voorzieningen en verwijzen onze vrijwilligers de aanvrager door naar de juiste organisatie. Leergeld Groningen e.o. ondersteunt als blijkt dat er geen voorliggende voorziening is of vult aan indien de voorliggende voorziening onvoldoende is.

Tweede collecte: Stedelijk kerkenwerk

Met de 2e collecte dragen we bij in de vaste kosten van onze kerk. Uit de zes wijkkerken in Groningen willen we zo elke maand € 3.000 inzamelen. Wij dragen daarmee bij aan de kosten van de landelijke organisatie van de Protestantse Kerk in Nederland. Velen van u betalen al een vrijwillige bijdrage (Kerkbalans). Daar zijn we dankbaar voor. Uw gift in deze collecte is als aanvulling daarop meer dan welkom.

Koffie

Na de dienst is iedereen hartelijk welkom bij het online koffiedrinken. Het Meeting ID in Zoom is 940 5523 2458; u kunt ook deze link gebruiken. Het wachtwoord hoort u in de dienst, en is u ondertussen wellicht vertrouwd.

3 gedachten over “‘Samen’ – Jongerendienst op 28 juni”

  1. Prachtige, indrukwekkende dienst.
    Heel bijzonder.
    Heeft mij zeer aangesproken, zowel teksten als zang

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.