Palmpasen (10 april) – Een koning op een ezeltje

Iedereen is zonder aanmelding welkom. We blijven op elkaar letten. Houd rekening met de afstand die een ander wil houden. Voorlopig blijft in het rechtervak extra ruimte door middel van linten. Zie verder dit bericht.

Thema

Het is de laatste zondag van de veertigdagentijd en het begin van de stille week. Toch is er deze morgen nog weinig sprake van stilte. We horen de menigte roepen “Hosanna! Gezegend Hij die komt in de naam van de Heer, de koning van Israël”. Met hoge verwachtingen verwelkomen ze Jezus in Jeruzalem, die er vervolgens voor kiest om op een ezeltje de stad binnen te rijden. Een keuze die alles zegt over wat voor koning hij is.

We vieren Palmpasen met de kinderen van de kindernevendienst, die tijdens de dienst in het NKC aan de slag gaan met hun Palmpasen stokken. Vlak voor de zegen verwelkomen we ze in de kerk om hun Palmpasen stokken te laten zien.

We lezen uit Zacharia 9, 9 – 10 en Johannes 12, 12 – 19. Voorganger is ds. Tirtsa Liefting. Het orgel wordt bespeeld door Stef Tuinstra.

Digitaal meevieren

Vier de dienst mee via Kerkomroep.

Collectes

Om bij te dragen aan de collecte kunt u op de links hieronder tikken of gebruik maken van de opties die in de zondagsbrief zijn aangegeven.

De 1e collecte: Het Overweeghuis

Het Overweeghuis (in Groningen) heeft tot doel het tijdelijk opvangen van vrouwen die in de prostitutie vastlopen.

De 2e collecte: Inleven in het Paasverhaal (Jong Protestant)

In dit spel met ‘Wie- is-de-mol’-achtige elementen kruipen jongeren een nacht lang in de huid van een hoofdpersoon uit het paasverhaal. Help mee met een gift, zodat Jong Protestant rond jongeren met dit uitdagende spel bij de kerk kan (blijven) betrekken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.