whiteboard met post-its

Op naar een nieuw beroep

This content has been archived. It may no longer be relevant

Na de morgendienst van 1 oktober kwam de gemeente van de Nieuwe Kerk bijeen om meer te horen over het komende beroepingswerk. Hier een kort verslag voor wie er niet bij kon zijn.

De voorzitter van de kerkenraad, Klaas van der Lingen, vertelt over de huidige situatie: Evert Jan Veldman en Tirtsa Liefting-van den Toren vullen de hoofdmoot van de beschikbare fte’s in de Nieuwe Kerk in. Wanneer dominee Veldman in april met emeritaat gaat, zal ook Tirtsa Liefting afwezig zijn vanwege zwangerschapsverlof. Om te voorkomen dat er dan een ‘gat’ ontstaat, willen we graag zo spoedig mogelijk met het beroepingswerk beginnen. Allereerst komt in het gemeenteberaad de tijdlijn van de beroepingsprocedure aan de orde, vervolgens de samenstelling van de beroepingscommissie, als laatste de bespreking van het profiel van een toekomstige predikant.

Er worden uit de verschillende geledingen vier mensen gezocht voor de beroepingcommissie. Leden van de Nieuwe Kerk kunnen zich daarvoor aanmelden bij de scriba. Daarnaast zullen er ook leden van de algemene kerkenraad in de commissie plaatsnemen en iemand die binding heeft met het project Mosterd. De commissie zal daarmee uit zes à zeven leden bestaan.

Uit de bespreking kwam onder andere naar voren dat we een predikant zoeken die universitair geschoold is, een zekere pioniersgeest heeft, inspirerend is en ook affiniteit zal moeten hebben met de liturgische traditie van de Nieuwe Kerk, waarin (muzikale) kwaliteit belangrijk wordt gevonden. De komende weken zal zich uit moeten kristalliseren hoe het voorlopige profiel dat gepresenteerd is, verder ingevuld kan worden, zodat de beroepingscommissie aan het werk kan. Wordt vervolgd dus…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.