Ontmoetingslunch twintigers en dertigers

This content has been archived. It may no longer be relevant

Ben je rond de 20/30 jaar en ben je benieuwd wat de Nieuwe Kerk te bieden heeft, hoe je zelf betrokken kunt raken en/of ontmoet je graag andere leeftijdsgenoten? Zondag 18 september organiseren we na de morgendienst een gezellige ontmoetingslunch. Met ruimte voor gesprek en de mogelijkheid om ideeën en verlangens te delen. Van harte welkom! Meer informatie: t.liefting@nieuwekerk.org

2 gedachten over “Ontmoetingslunch twintigers en dertigers”

 1. Goedemorgen,

  Ik ben Leo, ik ben 30 jaar oud en politiek conservatief en op soevereiniteit gericht (rechts dus) met een soort klassiek liberale achtergrond die ingesteld is op individualisme en vrijheid. Ik zou graag meer leren over het christendom en wat er in de Bijbel staat. Hiervoor heb ik zelf al een Bijbel aangeschaft, maar ik merk dat de drempel om te beginnen vrij hoog ligt, en het liefst ontdek ik het meer in een groep dan alleen. Op die manier kunnen er ideeën en denkwijzen uitgewisseld worden.

  De laatste keer dat ik naar de kerk ben gegaan was toen ik misschien 10 of 11 was, omdat zowel mijn moeder als ik merkten dat we eigenlijk niets leerden en alleen maar dezelfde versen opnieuw zongen zonder dat er echt een uitleg kwam van passages en de moraliteit die die bevatten en waar die moraliteit op gestoeld is.

  Ik hoop weer wat gemeenschapszin te krijgen in deze helaas steeds meer ‘losse’ gemeenschap. Het gevoel van een samenleving dus, en misschien wat vriendschappen opdoen. Als ik het goed begrijp, kan ik gewoon naar binnen lopen, toch? Zou de dienst hierbij ook waardevol zijn voor iemand die nog niet erg bekend is met het christendom?

  Hartelijk dank voor uw reactie.

  Met vriendelijke groet,

  Leo

  1. Dag Leo,

   Zeker van harte welkom! De dienst is altijd open voor iedereen. Er zullen misschien onderdelen in de dienst zitten die wat langer kosten om helemaal te begrijpen, maar over het algemeen denk ik dat het vrij toegankelijk en zeker waardevol is, ook als je nieuw bent.
   Ook van harte uitgenodigd om aansluitend bij de lunch aan te haken!

   Groeten,
   Tirtsa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.