Onderweg met Ruth – dienst van 29 mei

Deze zondag maken we een begin in het boek Ruth, dat ook in de weken daarna centraal staat. We lezen Ruth 1 en Johannes 14, 15 – 21.

Daarnaast vindt op deze zondag de (her)bevestiging plaats van verschillende ambtsdragers. Harma van Gerwen wordt bevestigd als ouderling, met als bijzondere taak het pastoraat. Elsbeth Vonkeman wordt herbevestigd als diaken. Specifiek in haar rol als voorzitter van het College van Diakenen van de PGG. Adrie Huttenga en Josha Veger worden herbevestigd als ouderling voor uitvaarten. Josha Veger begint daarnaast als voorzitter van de Algemene Kerkenraad van de PGG. Tot slot nemen we op deze zondag ook afscheid van Koos Meisner als voorzitter van de Algemene Kerkenraad. 

Organist in deze dienst is Peter Westerbrink en voorganger is ds. Tirtsa Liefting-van den Toren.

Digitaal meevieren

Vier de dienst mee via Kerkomroep.

Collectes

Om bij te dragen aan de collecte kun je op de links hieronder tikken of gebruik maken van de opties die in de zondagsbrief zijn aangegeven.

In de eerste collecte verzamelen we geld voor Het Overweeghuis

Dit is een plek voor vrouwen die in de prostitutie vastgelopen zijn. Speciale aandacht vraagt de diaconie vandaag voor het buddyproject van het Overweeghuis. De warmte die de vrouwen ontvangen in het huis willen we ook geven als ze het huis verlaten. We bieden door middel van het buddyproject een nieuw netwerk, en helpen deze versterken.

De 2e collecte: Jong Protestant – diaconaat voor jongeren

In dit project ontdekken jongeren samen met hun jeugdleider en een diaken op welke manieren ze van betekenis kunnen zijn voor de mensen om hen heen en hoe dat ook hun eigen leven verrijkt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.