Paasproject 2020

Ondersteboven – Pasen in beeld (5–12 april)

De wereld op zijn kop. Toen en nu. De koning op een ezel. Heden hosanna, morgen kruisigt hem. Vieze voeten die worden gewassen. De Gekruisigde is de Opgestane. Stilte en muziek. Het donker in de kerk en het licht dat wordt binnengedragen. Het onderste komt boven. Wie binnen zit, komt buiten.

Van 5–12 april brengt de Nieuwe Kerk met beeld, muziek en woord Pasen in beeld! Vier samen het verhaal van de dood en opstanding van Christus—online, via een YouTube afspeellijst en op de website van de Nieuwe Kerk!

De video’s voor Palmpasen, Witte Donderdag, Goede Vrijdag, Stille Zaterdag, de Kinderpaasnacht, de Paaswake en de slotclip van Paasmorgen vindt u via de links hieronder. Op Palmpasen en Paasmorgen is er (ook) een ‘gewone’ digidienst uitgezonden via de kerkomroep.

PalmpasenNu beschikbaar
Witte DonderdagNu beschikbaar
Goede VrijdagNu beschikbaar
Stille ZaterdagNu beschikbaar
KinderpaasnachtNu beschikbaar
PaasnachtNu beschikbaar
PaasmorgenDigidienst (audio)
Afsluitend beeld nu beschikbaar

Aan de vieringen werken mee: ds. Evert Jan Veldman, ds. Tirtsa Liefting, Christiaan Schonenberg (film), Anna Sieben (vormgeving), Mannes Hofsink, Roele en Alina Kok (muziek), Kees van den Ende, Kees van der Zwaard, Jantine Landman e.a.

Hebt u wel een computer, maar is het voor u lastig om via internet mee te kijken, neem dan contact op met de hulplijn 050-3123756 of met coronahulp@nieuwekerk.org.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.