NIEUWE KERKMUSICUS: MANNES HOFSINK

De kerkenraad maakt bekend dat met ingang van 1 september 2019 is benoemd tot kerkmusicus van de Nieuwe Kerk: Mannes Hofsink.

De sollicitatiecommissie – bestaande uit afvaardigingen van kerkenraad, liturgiecommissie, de cantorij en gemeenteleden, ondersteund door een commissie van deskundigen vanuit de landelijke PKN – is unaniem tot de keuze voor Mannes Hofsink gekomen.

De commissie zegt over Mannes Hofsink (*1981) het volgende: “Hij is een bevlogen en creatieve musicus. Hij denkt in muziek en is hierin een kunstenaar. Vanaf het conservatorium heeft hij zich ontwikkeld in Orgel 1e en 2e fase; vakopleiding Kerkmuziek; Vakopleiding koordirectie en beroepsopleiding Beiaard. Uit zijn CV is duidelijk af te lezen dat hij de afgelopen jaren op al deze terreinen zich verder heeft ontwikkeld. Zijn werkervaring is zeer gevarieerd. Een kleine selectie hieruit; 
Kooruitvoeringen/ cantates: Kors Monster; Stabat Mater van Pergoloesi; Ein Deutsches Requiem van Brahms; Canto Ostinato van Ten Holt; J.S. Bach met Dritter Teil der Klavierubung; Duruflé’s requiem 
Orgelconcerten: Ein Deutsches Requiem van Brahms; Dritter Teil der Klavierübung van J.S. Bach; Regels Koraalfantasie.
Herdenkingsconcerten rond Allerheiligen: Eternal Light; A Requiem van H. Goodall of het Requiem van Rutters.
Verbinding met de Stad: Hardrockband Rammstein op beiaard; toetsenist meegespeeld in de Top- 2000 band;
Ten slotte is hij benoemd tot Meppeler van het Jaar in 2018.”

In het sollicitatiegesprek kwam naar voren dat hij de Nieuwe Kerk als een levendige en gevarieerde gemeente ervaart. De liturgie, de traditie van kerkmuziek en het inspirerende orgel spreken hem aan. Nadrukkelijk noemt hij dat het niet alleen hier om het orgel draait.

Mannes Hofsink gaat een waardevolle bijdrage leveren aan het vormgeven van de liturgie in de Nieuwe Kerk in samenwerking met de predikanten, organisten, de Cantorij en de werkgroep Liturgie & Kerkmuziek. Als organist begeleidt hij ongeveer 33 diensten per jaar en gaat hij leiding geven aan de Cantorij tijdens de diensten waaraan het koor haar medewerking verleent (ongeveer 12 diensten per jaar). Hij geeft als vaste dirigent aan de wekelijkse repetities van de Cantorij op woensdagavond.

We heten Mannes Hofsink hartelijk welkom in de Nieuwe Kerk in Groningen en wensen hem veel inspiratie, plezier en succes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.