Niet om te oordelen maar om te redden – dienst van 20 maart

Iedereen is weer zonder aanmelding welkom. We blijven op elkaar letten. Houd rekening met de afstand die een ander wil houden. Voorlopig blijft in het rechtervak extra ruimte door middel van linten. Mondkapjes kun je overwegen te dragen omdat we als kerk ook om de kwetsbaren willen blijven staan. Maar het dringende advies is nu opgeheven. Zie verder dit bericht.

Thema

Het beneemt je de adem. Zo strak geregisseerd lijkt het plan van God voor de redding van de wereld. Het lijkt op een schaakspel. Zijn we niet meer dan schaakstukken? Wil ik wel zo gered worden? ‘Red me niet’ zong Maarten van Roozendaal in een van zijn onvergetelijke liedjes. ‘Zet een rare muts op. Duw briefjes in een muur. Voorspel de toekomst. Maar red mij niet.’

We vieren deze dienst samen met De Bron en De Fontein. We lezen Johannes 12, 37 – 50. Cantor-organist is Mannes Hofsink. Voorganger is ds. Evert Jan Veldman.

Digitaal meevieren

Vier de dienst mee via Kerkomroep.

Collectes

Om bij te dragen aan de collecte kunt u op de links hieronder tikken of gebruik maken van de opties die in de zondagsbrief zijn aangegeven.

De 1e collecte: Straatkinderen in Yogyakarta

In Yogyakarta, op het Indonesische eiland Java, leven veel kinderen op straat. Medewerkers van de organisatie Dreamhouse kijken naar hen om.

De 2e collecte: Wijkwerk

Evensong vanmiddag

Choral Voices verzorgt vanmiddag om 17:00 uur een Evensong. Archdeacon Sam van Leer gaat voor. Lees hier meer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.