Na corona en nieuw beleid: gemeenteberaad

Op 13 maart en op 24 april zullen we samen de koppen bij elkaar steken. Een gemeenteberaad dus. Het gaat op 13 maart over de ‘hybride’ diensten. Dat wil zeggen: dat we én in levende lijve diensten houden én digitaal. En op 24 april zal het gaan over het nieuwe beleid voor de komende vier jaar. Wat willen we gaan doen en waar willen we staan?

Beide data stonden nog niet op de kalender. We zouden eigenlijk op 6 maart een gemeenteberaad hebben. Maar er is ondertussen teveel te bespreken én 6 maart bleek in de planning moeilijk. Dus nu zullen we op 13 maart en 24 april in aansluiting op de ochtenddienst ons samen beraden.

13 maart: na corona

Wat vinden we van de combinatie van beelddiensten en fysieke diensten? Hoe gaan we daarmee verder nu de beperkingen voorlopig van de baan zijn? En ook: wat kunnen we meenemen en leren uit de coronaperiode die achter ons ligt?

Daarover willen we graag met elkaar in gesprek. Als gemeente en kerkenraad samen komen we verder. We zullen terugblikken, elkaars ervaringen horen, en er is alle gelegenheid om te praten over de dubbele gedaante van de diensten.

Tijdens dit gemeenteberaad geeft de kerkenraad eerst wat input. Daarna bespreken we in groepjes. Die overwegingen verzamelen we vervolgens en de kerkenraad zal ze kort samenvatten.

Na het hoofdthema is er ook ruimte om andere punten naar voren te brengen. De kerkenraad neemt vragen en opmerkingen vanuit de gemeente graag mee.

24 april: nieuw beleidsplan

We hebben ons in de Nieuwe Kerk de laatste jaren georiënteerd op en dingen gerealiseerd vanuit het beleidskader 2017–2022. Zoals dat laatste jaar al aangeeft is het tijd voor nieuwe ideeën en willen we de richting die we zijn ingeslagen bijstellen.

De kerkenraad heeft daar een aantal ideeën over ontwikkeld. Die deelt hij graag. Input en reacties zijn namelijk heel welkom. Het beleidsmeerjarenplan 2022–2026 wordt in de kerkenraadsvergadering van 28 februari besproken en daarna voorbereid voor het gemeenteberaad.

In beide gevallen geldt: als je er niet bij kunt zijn, dan is de kerkenraad heel dankbaar voor input. Je kunt schrijven naar de scriba: scriba@nieuwekerk.org.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.