Mysterie: een reis door de tijd op weg naar Kerst

Reis met de Nieuwe Kerk mee naar het kerstfeest

Advent heeft met verwachten te maken. Wachten duurt lang en is saai. Tenzij je op reis gaat via een adventskalender vol verhalen… Beleef deze winter samen een speciale tijd van uitzien en verwachten met de verfilmde adventsvertellingen vanuit de Nieuwe Kerk. Ga met elkaar op reis door de tijd, dwars door Europa naar het verleden, en leef samen toe naar Kerst!

Het Mysterie

De verhalen uit de adventskalender komen uit het boek Het Mysterie van Jostein Gardner. Joachim heeft met zijn vader een heel bijzondere adventskalender gevonden. Elke keer als Joachim namelijk een luikje van de kalender opent, valt er een stukje papier uit… Een papier met een spannend verhaal over Elisabet. Zij reist door de tijd en door Europa. De reis, die in het heden in Noord-Europa begint, eindigt in het jaar nul in Bethlehem. En wat daar gebeurt… een mysterie!

De adventsverhalen worden vanaf 1 december verteld vanuit het geheime torentje van de Nieuwe Kerk en zijn dagelijks te bekijken via het YouTubekanaal van de Nieuwe Kerk. Elke aflevering duurt 7 – 10 minuten. Ga samen zitten op een moment dat jullie past, kruip in de kussens, en beleef zo dit unieke adventsproject.

Kijk, volg het verhaal en kom op 24 december het kindje Jezus samen bekijken in de levende Kerststal in de Nieuwe Kerk! Meer informatie (de links en downloads) daarover vind je binnenkort elders op onze website.

Maak je eigen Mysterie-adventskalender

Op onze website is ook Het Mysterie doe-het-zelfpakket te vinden, met prachtige tekeningen van Anna Sieben, waarmee de kinderen hun eigen adventskalender kunnen maken.

Sluit aan bij dit avontuur en ga vanuit je huiskamer of klaslokaal samen op weg naar Kerst, het feest van het licht.

Bekijk de trailer van Het Mysterie: https://www.youtube.com/watch?v=pn_VU3WyH-8

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.