Morgengebed 3 oktober: Noach en de wilde ezel

> Vier de dienst mee via Kerkomroep.

> Om de dienst bij te wonen hoeft u zich niet meer aan te melden.

Over de dienst

De zondag vóór Werelddierendag wordt om 10:30 uur ‘De Ark van Noach’ uitgevoerd: Bijbels theater voor jong en oud, gemaakt en gespeeld door mensen uit de kring van de Nieuwe Kerk. Daaraan voorafgaand is om 9:30 uur een morgengebed. Met een lezing uit het boek Job. Daarin voert God de wilde ezel en de struisvogel op om aan Job te laten zien wat hem blij maakt en vooral ook wie God niet is.

Het orgel wordt bespeeld door Jelte Hulzebos. Cantor is Mannes Hofsink. Voorganger is ds. Evert Jan Veldman.

Zowel het theater als het morgengebed duren ongeveer een half uur. Daar tussenin is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten bij koffie en thee.

Collectes

Om bij te dragen aan de collecte kunt u op de links hieronder tikken of gebruik maken van de opties die in de zondagsbrief zijn aangegeven.

De 1e collecte: Stichting Present

Present slaat een brug tussen mensen die iets hebben te bieden en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. Als makelaar in vrijwilligerswerk bieden zij de mogelijkheid voor vrijwilligers om zich in de eigen woonplaats in te zetten voor mensen die te maken hebben met armoede, een slechte gezondheid of een sociaal isolement. Present is ook in Groningen actief en biedt uitstekende mogelijkheden voor zinvol en onderling verbindende gemeenteactiviteiten. Zie ook de website van de stichting.

De 2e collecte: Kerk en Israël – PKN

Voor de Protestantse Kerk is de relatie met het volk Israël deel van de eigen identiteit. Daarom is het nodig om ons te bezinnen op de Joodse wortels van het christelijke geloof, lessen te trekken uit de joods-christelijke dialoog en antisemitisme te bestrijden. Kernwoorden in de relatie tussen Israël en de kerk zijn gesprek en ontmoeting, zowel binnen de gemeenten als naar buiten toe. De Protestantse Kerk geeft hier vorm aan door onder andere te investeren in opbouwende relaties met de Joodse gemeenschap, bijvoorbeeld met een gezamenlijk project voor vluchtelingen in Israël.

De 3e collecte: Onkosten Noach!

Draag bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.