Met Marcus onderweg op 28 maart: Een ongenode gast

> Vier de dienst mee via Kerkomroep

> Tik hier voor de Kinderdienst

Over de dienst

Kijk daar, een vrouw.
Ze was er net nog niet
Een late gast?
Een ongenode gast?
Het feest hangt nog niet om haar heen
Ze loopt Simon voorbij
zonder te groeten
of te vragen: Kom ik gelegen?
Ze weet voor wie ze is gekomen
en waarvoor ze is gekomen

Dit is de zesde dienst in een serie ‘Met Marcus onderweg’. In een wat andere vorm dan we gewend zijn. Maar dicht op de huid en open naar God. Muziek en woord, gebed en verbeelding. Het zijn ongewone tijden. Maar geldt dat ook niet van geloven – dat er niks gewoons aan is?

Aan deze dienst werkt Lutske Folkerts mee. Zij doet belijdenis. Net als de vrouw die inbreekt bij de maaltijd en Jezus zalft met nardusolie. Marcus 14, 1 – 11 is de inspiratiebron. Kees van den Ende vertolkt Marcus. Lutske Folkerts draagt het gedicht ‘Hemel’ voor van de dichter Wislawa Szymborska en laat horen wat haar beweegt. Mannes Hofsink verzorgt de muziek. Voorganger is ds. Evert Jan Veldman.

Collectes

Eerste collecte: Pioniersplek Overstag

Overstag is een interkerkelijke pioniersplek vanuit de PKN in de wijk Lewenborg met als zendende gemeente de PG Damsterboord. In 2018 vonden de eerste voorbereidingen plaats en sinds 2020 worden er verschillende activiteiten georganiseerd. Onze visie is om een nieuwe gemeenschap te vormen in Lewenborg waarin we bijdragen aan de bloei van de wijk en delen in de hoop van het Evangelie, de liefde van God. Dit doen we door middel van sportactiviteiten, wandelingen, kliederkerkactiviteiten en dergelijke. Met uw bijdrage kunnen deze activiteiten blijven plaatsvinden en bouwt u mee aan een gemeenschap waarin mensen kunnen ontdekken wie God voor hen is/wil zijn.

Tweede collecte: PKN, Jong Protestant: Paaschallenge

Wat betekent Pasen en wat betekent het paasverhaal voor míj? Met deze vraag gaan elk jaar meer dan zesduizend jongeren aan de slag als ze – in groepen – de PaasChallenge doen. De PaasChallenge, die wordt gehouden in de week voor Pasen, is een spel dat is gemaakt door Jong Protestant, de jeugdwerkorganisatie van de Protestantse Kerk. Door middel van allerlei opdrachten doorleven de jongeren het paasverhaal. Ze ontdekken waarom Jezus zijn lijdensweg ging en waarom er voor hen nieuw leven mogelijk is.

2 gedachten over “Met Marcus onderweg op 28 maart: Een ongenode gast”

  1. Mevrouw Rikke van Dijken is 24 maart overleden

    Wat betreft de Marcus diensten: ik vind ze prachtig, ik kijk er elke week naar uit

    Groet,
    Lieuwe van der Veen

  2. Bijzonder gebeuren, deze belijdenis. Lutske heeft het heel bijzonder verwoord, en een mooi gedicht voorgedragen!Het lied : wij geloven in de schepper van het leven zouden we allemaal moeten jubelen met elkaar! Ik hoop dat dat niet al te lang meer duurt.
    Lutske, welkom!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.